Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
29.03.2024
Giresun / 11°C

25 Eylül 2019 - 12:08
GİRESUN ÜNİVERSİTESİNDE (3+1) DÖNEMİ BAŞLADI
GİRESUN ÜNİVERSİTESİNDE (3+1) DÖNEMİ BAŞLADI

Giresun Üniversitesine bağlı (13) meslek yüksekokulunda okuyan yaklaşık 14 bin öğrenci için yeni bir döneme girildi…

Öğrenciler 2019-2020 öğretim yılından itibaren en az (16) hafta süreli olmak üzere bir yarıyıl işletmelerde uygulamalı eğitim görecekler…

Giresun Üniversitesinde 23 Eylül 2019’da dersler başladı. Bu tarih itibariyle de meslek yüksekokulları öğrencilerinin bir kısmı işletmelerde işbaşı yaptılar.

23 Eylül 2019 Pazartesi günü itibariyle, İşletmelerde işbaşı yapan öğrenci sayısı  (1055) civarında. Gerek bu öğrenciler için, gerekse Şubat ayında başlayacak ikinci dönem (bahar dönemi) staja gidecek yaklaşık (2500) öğrenci için Türkiye genelinde (1116) işletme, (3924) stajyer kontenjanı ayırdı…

Bu işletmelerin önemli bir kısmı özel sektörden oluşuyor. Sağlık alanında öğrenim gören öğrenciler başta olmak üzere, bazı bölümlerin öğrencileri staj için kamu kurumlarını tercih ettiler…

Stajyer öğrencilere işletmeler net asgari ücretin 1/3’ü kadar harçlık verecekler… Aylık yaklaşık 600 TL. civarında olan harçlıkların üçte ikisi kadarı (400 TL.) aynı zamanda devlet katkısı olarak işletmelere iade edilecek…

Kamu kurumlarında öğrenciler öğle yemeği yardımından da faydalanabilecek. Staj nedeniyle  ilden ayrılan ve kamuya ait yurtlarda kalan öğrenciler  bu süre için izinli sayılacaklar, geri döndüklerinde mevcut yurtlarında barınmaya devam edecekler.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yılmaz CAN, programın başlaması sebebiyle düzenlenen törende, işletmelere staja giden öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilerin zamanı iyi değerlendirmesini, işletme imkanları ölçüsünde kendilerini geliştirmelerini, bol bol uygulama yapmalarını isteyen Rektör Yılmaz CAN, bu uygulamadan Üniversite olarak umutlu olduklarını, öğrencileri daha donanımlı, daha nitelikli bir şekilde mezun etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Rektör CAN, devletimizin eğitim öğretime ayırdığı bütçeyi amacı doğrultusunda kullanmak zorunda olduklarını, mezuniyet sonrası bir işsizler ordusu değil, nitelikleriyle, becerileriyle ve donanımlarıyla, aranan “ara eleman” mezun etmek  arzusunda olduklarını dile getirdi… Sanayi ve hizmet sektöründe nitelikli ara eleman ihtiyacının önemli bir oranda olduğunu hatırlatan Rektör CAN, bu ihtiyaçları gözönüne alarak program açtıklarını, müfredat geliştirdiklerini ifade ederek, mesleki  eğitimin kalitesinin artırılması niyetinde olduklarını söyledi…

(3+1) adı verilen program kapsamında şu ana kadar iki bakanlık ve il düzeyinde 13 kurum ve kuruluş ile protokol yaptıklarını açıklayan Rektör Yılmaz CAN, paydaşlarının da aynı heyecan ve dikkat ile konuya yaklaşmaları durumunda istenilen başarıyı elde edebileceklerine inandığını söyledi.

Rektör Prof.Dr. Yılmaz CAN, (3+1) sürecinde görev alacak öğretim elemanlarına da seslenerek, mesleki eğitim sürecinin takibinin, denetiminin, sistemin başarıya ulaşması açısından çok önemli olduğunu hatırlatarak, kendilerinden sisteme sahip çıkmalarını ve mesailerini verimli bir şekilde tamamlamalarını istedi…



İsim Soyisim :
E-Mail :