Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
19.04.2024
Giresun / 11°C

26 Eylül 2019 - 11:16
Şehirde yaşayıp ikametlerini köylere alanlar zarar veriyor!
Şehirde yaşayıp ikametlerini köylere alanlar zarar veriyor!

 

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, ilçenin Salı Pazarı’nın da kurulduğu en yoğun ve hareketli gününde, bazı ziyaret ve temaslarda bulunarak günü değerlendirdi.

Gün içinde makamda ziyarete gelen vatandaşları ve misafirlerini ağırlayan Başkan Yakar, istek ve sorunları olan vatandaşları ilgili birimlere yönlendirerek çözümünü sağlarken, nezaket ziyaretinde bulunan vatandaşlarla sohbet etti. Bulancak sporumuzun yeni transferi, Konya alt yapısından gelen forvet oyuncusu Ahmet Keleş’le sözleşme imzaladı.

Muhtarlara ikamet taşıma çağrısında bulundu

Devamında Cumhuriyet meydanında, üye kaydı yapan AK Parti Gençlik kollarının açtığı standı ziyaret eden Başkan Yakar, burada vatandaşlara aşure dağıtımında bulundu. Aşure dağıtımına da katılan Giresun Milletvekili Kadir Aydın’la birlikte, Halk Eğitim Merkezi salonunda köy ve mahalle muhtarları ile daire müdürlerinin katıldığı Kaymakamlık istişare toplantısına da katılan Başkan Yakar, burada köy muhtarlarına hitap ederek, “Yerel yönetimler, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine devletten ödenek almaktadır. Yerel seçimlerde muhtar oyları için köylere taşınan ikametler sebebiyle ciddi gelir kaybı yaşıyoruz ve bu da bize zarar veriyor, hizmetlerimizin aksamasına sebep oluyor. Artık seçim bitti ve hizmet zamanı. Şehirde yaşayıp ikametlerini köylerde tutan vatandaşlarımızın, ikametlerini yeniden Bulancak’a almaları gerekmektedir. Bu konuda muhtarlarımızın hassasiyet göstermelerini bekliyoruz” diye konuştu.



İsim Soyisim :
E-Mail :