Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
29.03.2024
Giresun / 11°C

31 Ağustos 2020 - 14:45
Giresun Deniz Yıldızı Felaket Bölgesinde
Giresun Deniz Yıldızı Felaket Bölgesinde

 

 

 

Giresun Deniz Yıldızı Derneği iki gündür sel felaketinden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Deniz Yıldızı Derneği Başkan Yardımcısı Ferhat Deniz başkanlığında Abdullah Akgün ve İbrahim Balcıoğlu’nun katıldığı gezilerde Dereli, Güce, Tirebolu ve Doğankent ilçelerinde selden etkilenen vatandaşlarla görüşülerek ihtiyaçlar tespit edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Ferhat Deniz “Dereli ilçemiz gerçekten tam bir felaket bölgesi orada yaptığımız tespitlerde ilçede selden işyeri, ev, sokak ve caddeler tamamen çamur ve balçık ile dolmuş hayat durmuş bir durumdaydı. Kaymakam beyi ziyaret ederek nasıl yardımcı olabileceğimizi paylaştık. İkinci gün üç ilçemizde birçok bölgede inceleme yaparak ihtiyaçları yerinde tespit etmeye çalıştık. Güce’de Kuluncak Köyünde muhtar BirolKara rehberliğinde ihtiyaç sahibi aileler ve sel felaketinden etkilenen ailelerle görüşme imkânımız oldu. Tespit ettiğimiz ailelere elimizden geldiğince yardım yapmaya çalışacağız. Selden etkilenen aileler afet fonundan yararlanacağı için biz daha çok ihtiyaç sahibi ailelerle ilgileneceğiz.

Tirebolu ve Doğankent’te nokta ziyaretler yaptık. Tirebolu Ataköy’de bulunan alabalık tesislerine giderek selin felaketine bizzat tanık olduk. 13 dönüm arazide kurulu olan tesisin 10 dönümü selin getirdiği rüsubatın altında kalmış. Havuzlarda bulunan on binlerce balık çamurlu suyun etkisiyle ölmüş ve ziyan olmuş. Tesis ve evler ise şans eseri kurtulmuş ama zarar büyük.

Doğankent’te Kozköy sınırları içinde kalan Alim Ailesinin evleri ve 250 yıllık Gıcık Değirmeni sel felaketine maruz kalmış, değirmen tamamen yıkılmış. Evler 4 metrelik rüsubat altında kalmış. Evlerin zemin katları ve bodrumlar tamamen kaybolmuş. Ahırda bulunan hayvanları ve kendilerini zor kurtarmışlar. Bu evlerde yaklaşık 8 ton fındık da sele kapılmış.

İnceleme tespitlerimizi dernek yetkilisi arkadaşlarla görüşerek neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz. Bizleri yalnız bırakmayarak gezi ve incelemelerimize katılan Giresun Medya Platformu Başkanı İbrahim Balcıoğlu ve Abdullah Akgün’e teşekkür ederim” dedi.



İsim Soyisim :
E-Mail :