Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
20.04.2024
Giresun / 11°C

04 Kasım 2020 - 17:02
ŞEHİTLİK ABİDESİ DİKECEKLER
ŞEHİTLİK ABİDESİ DİKECEKLER


"Çepni Otçu Göcü"nü geleceğe taşıyıp"Akyatak Yaylası"sını Yayla turizmine açmayı hedefliyorlar.
Alucra Esnaflarından Erdem Ekşi Başkanlığında Alucra Fevzi Çakmak Köyü merkez olamak üzere 01.09.2020 tarihinde "Fevzi Çakmak ve Hacı Hasan" köylerinin işbirliğinde "Akyatak Yaylası Koruma ve Yaşatma Derneği" kuruldu.
Erdem Ekşi, Sıtkı Kaptı, Süleyman Yaşkın, Halit Çolakhasanoğlu, Nazmi Darama, Durmuş Öztürk, Hasan Ekşi ve Engin Çödek'den oluşan kurucular kurulu "Akyatak Yaylası Koruma ve Yaşatma Derneği" Başkanı Erdem Ekşi Derneği kurma gayelerinin yöremizde bulunan 500 yıl süre ile düzenli olarak Akyatak Yaylası'na yapılan "Çepni Otçu Göçünü" gelecek nesile aktarmak, yaylacılığı yaşatmak ; Akyatak Yaylasını yayla turizmine açmak hedeflerimizin arasındadır. Akyatak Yaylasına yapılacak olan ve ihale aşamasındaki "Gazi Tepe Göleti" ile Akyatak Yaylası bir çekim ve cazibe merkezi olacaktır. Altyapı eksiklerini tamamlamak istiyoruz...
1.Dünya Savaşında Fevzi Çakmak Komutanlığında Rusya ile yapılan savaşa mekan olan Akyatak yaylasında Şehadet Şerbeti içen Şehitlerimiz anısına Şehitlik onarımı ve Şehitlik Abidesi dikmek hedeflerimiz arasında dedi.
Haber : Yavuz Kayacık



İsim Soyisim :
E-Mail :