Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
27.04.2024
Giresun / 11°C

25 Kasım 2020 - 19:47
BU KIŞTA ÜŞÜMEYECEKLER
BU KIŞTA ÜŞÜMEYECEKLER

Keşap Belediyesi Kedi Evi Dağıttı

KeÅŸap Belediyesi havaların soÄŸuması ve kış mevsiminin yaklaÅŸması üzerine sokak hayvanları için atık arı kovanlarından hazırlanan 20 kedi evi sokak ve caddelere yerleÅŸtirildi.
Sokak hayvanları için rutin yem bırakma iÅŸleminin sürdürüldüÄŸü KeÅŸap'ta soÄŸuk havaların baÅŸlamasıyla sokak hayvanlarını unutmadı.
Kullanılmayan arı kovanları yapılan düzenlemelerle kedi evlerine dönüÅŸtürülürken, cadde ve sokaklara yerleÅŸtirilerek evler sokak hayvanlarına sıcak birer yuva oldu.
KeÅŸap Belediye BaÅŸkanı Mehmet Emür, örnek teÅŸkil edecek projeyi deÄŸerlendirdi.
"Sevimli dostlarımız, sokak hayvanlarının soÄŸuk hava ÅŸartlarından etkilenmemeleri ve kış aylarını daha sıcak bir ortamda geçirmeleri için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” Emür, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:“Sürdürülebilir kaynakların kullanımı, geri dönüÅŸümün önemini ortaya koymak, farkındalık yaratmak amacıyla Park ve Bahçeler MüdürlüÄŸü’müz ile Sosyal Ä°ÅŸler MüdürlüÄŸü ekiplerimiz ortak proje yapıp sokakta yaÅŸayan canlarımız için kedi evleri yaptılar. Biz belediye olarak geri dönüÅŸtürülebilir kaynak kullanımına dikkat ediyoruz.”
Sokak hayvanları için cadde ve sokaklara rutin yem bırakma iÅŸlemini sürdürdüklerine vurgu yapan Emür, yine yaralı ve hasta hayvanların tedavisi amacıyla rehabilitasyon merkezinde saÄŸlıklarına kavuÅŸturduklarını söyledi.
Emür,”Ekiplerimiz yaralı ve hasta olan hayvanlar için gelen ihbarları deÄŸerlendiriyor. Anında müdahale ediyorlar. Sosyal belediyecilik anlayışı ile projelerimiz örnek olmaya devam edecek. Bizim hemÅŸerilerimizden ricamız sokakta yaÅŸayan dostlarımız için ev ve iÅŸyerlerinin önüne bir kap mama ve su bırakmalarıdır. Sevimli dostlarımıza hep beraber sahip çıkmalıyız. Onlar sokakta, evlerimizde ve sosyal hayatımızın her noktasında bizimle yaşıyorlar.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.





Ä°sim Soyisim :
E-Mail :