Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
25.04.2024
Giresun / 11°C

25 Kasım 2020 - 21:27
Kadına Şiddete ‘Hayır’ Dediler
Kadına Şiddete ‘Hayır’ Dediler

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde Giresun Valiliği ekipleri sokakta vatandaşlara kadına şiddete neden hayır denilmesi gerektiğini anlattı.

Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığındaki Giresun Valiliği personeli, vatandaşlara broşür dağıtarak bilgilendirmede bulundu.

25 Kasım günü, Birleşmiş Milletler tarafından, kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak kabul edildi. Gün kapsamında Giresun’da kadın ve aile içi şiddete karşı vatandaşlara yönelik bilinçlendirme çalışması yapıldı.

VALİ YARDIMCISI BROŞÜR DAĞITTI

Atapark’ta açılan stantta, Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven de görev aldı. Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, meydanda bulunan vatandaşlara broşür dağıtarak, kadınlara karşı daha duyarlı olunması gerektiğini belirtti. İçişleri Bakanlığınca Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı hazırlandığını belirten Tanrıseven, yoğun bir şekilde kadına yönelik şiddetin azaltılması ve kamuoyunun aydınlatılması için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Giresun Valisi Enver Ünlü’nün de konunun üzerinde hassasiyetle durduğunu belirten Tanrıseven, “Kadınlar, eştir, annedir, evlattır. Kadına asla şiddet göstermeyelim” dedi. Tanrıseven ve Valilik personeli, vatandaşlara kadınlara yönelik şiddeti önlemek için uygulamaya konulan Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) hakkında da bilgi verdi.

VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR

Kadın ve Aile içi şiddet ile ilgili bilgilendirme yapılan vatandaşlar Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven ve stantta görev yapan personele teşekkür etti.

Giresun Valiliği tarafından açılan stantta Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven’in yanı sıra İl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Emniyet ve Jandarma personeli görev yaptı.



İsim Soyisim :
E-Mail :