Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
29.03.2024
Giresun / 11°C

22 Şubat 2021 - 13:59
GİRESUN RÜYA GİBİ BİR HASTANEYE KAVUŞTU
GİRESUN RÜYA GİBİ BİR HASTANEYE KAVUŞTU

Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Aksu Mahallesinde ki yeni yerleşkesini ziyaret ederek incelemelerde bulunan AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, “Giresun’umuz rüya gibi bir sağlık kompleksine daha kavuştu. Her şeyin en güzeline layık olan Giresunlu hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

Aksu mahallesinde yapımı tamamlanarak hizmete giren, Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesini ziyaret ederek, tedavi gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Milletvekili Sabri Öztürk, İl Sağlık Müdürü Ahmet Bal ve Başhekim Atilla Çıtlak’tan hastane hakkında bilgi aldı.

HASTANEMİZİN HAKLI MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Öztürk “AK Parti Giresun İl Başkanlığı yaptığım dönemde, Giresun için paylaştığımız 28 Proje arasında yer alan hastanenin yapımına ilişkin müjdeyi kamuoyu ile paylaşmıştık, şimdi ise çocukluğumun geçtiği Aksu Mahallemizde yapımı tamamlanan bu muazzam hastanenin koridorlarında, vatandaşlarımızın memnuniyetine şahit olmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. AK Parti Döneminde birçok alanda olduğu gibi özellikle sağlık hizmetleri alanında müthiş gelişmeler yaşanmıştır, bunun en güzel örneklerinden birisi de Eğitim Araştırma Hastanemizin yeni binasıdır, Giresun’umuza hayırlı olsun” dedi.

Hizmete giren hastaneye ilişkin detaylı bilgi veren Milletvekili Öztürk şunları kaydetti.

“Yeni Hastanemiz çok daha geniş ve konforlu ortamlarda, hasta ve çalışanlarımızın ihtiyaçlarını daha yüksek standartlarda karşılayacak şekilde dizayn edilmiştir.

Aksu Mahallesinde 76050 m2 alan üzerine inşa edilmiş olan Giresun Üniversitesi Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Prof. Dr. A. İlhan ÖZDEMİR Devlet Hastanesi’ ne oranla daha geniş açık ve kapalı alan mevcuttur. Hastaneye girişteki geniş ve konforlu fuaye alanı sayesinde modern ve ferah bir ortam sağlanmıştır. Yine kıyaslamaya devam edersek, 8 ameliyathane yerine 16 ameliyathane, 72 poliklinik yerine 108 poliklinik, 15 tek kişilik servis odası yerine 91 tek kişilik servis odası mevcuttur. 91 adet tek kişilik ve 86 adet çift kişilik servis odası olmak üzere toplamda 177 servis odası ve 263 yatak mevcuttur. Bunun yanında alınan yeni kararla, hastanemizin yatak kapasitesi 400’e çıkarılacaktır. Toplam 78 izole yoğun bakım yatağı, 34 yataklı Diyaliz Merkezi, 17 yataklı Kemoterapi ünitesi bulunmaktadır. Yeni hastanemizde bulunan Radyoterapi ünitesi (LINAC cihazı) ve yanık ünitesi ile hastanemiz Karadeniz’de söz sahibi bir merkez haline gelecektir. Prof. Dr. A. İlhan ÖZDEMİR Devlet Hastanesi’nde büyük bir problem teşkil eden toplamda 250 araçlık otopark yerine, yeni hastanede 910 araçlık otopark alanı mevcuttur. Hastanenin en önemli birimlerinden Acil servis ise eski hastanenin yaklaşık 2 katı bir alanda hizmet vermektedir.”

ESKİ HASTANEMİZ DE YENİLECEK

Bununla birlikte, Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinin de tadilatının yapılarak çok daha yüksek standartlarda ve 300 yataklı olarak hizmete gireceğini belirten Öztürk, “Böylelikle eski hastanemizin de hem kapasitesi arttırılarak, hem de modernize edilerek, Giresunlu hemşerilerimize sağlık alanında üst düzey hizmet sunulacaktır.

Bu eserin Giresun’umuza kazandırılmasında, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Bakanlarımıza, önceki dönem Milletvekili arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.



İsim Soyisim :
E-Mail :