Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
29.03.2024
Giresun / 11°C

12 Ağustos 2021 - 10:36
Mv. Öztürk, 2021 yılı fındık alım fiyatlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
AK Parti Giresun Milletvekili ve TBMM Fındık Çalışma Grubu Başkanı Cemal Öztürk, 2021 yılı fındık alım fiyatlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Mv. Öztürk, 2021 yılı fındık alım fiyatlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam, 2021 yılı fındık alım fiyatlarını açıkladığını belirten Öztürk, fiyatların, 50 randıman Giresun kalite kabuklu fındık için 27 lira, 50 randıman levant kalite kabuklu fındık için ise 26,5 lira olarak belirlendiğini hatırlattı.

Fındık alım fiyatına mazot, gübre desteği, tarım sigortası, iyi tarım desteği ve alan bazlı destekler de ilave edildiğinde 2 liranın üzerinde bir fiyatın daha eklendiğini, böylece fındık fiyatlarının 30 lirayı bulduğunu ifade eden Öztürk, ‘Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam yaptığı açıklamada bölge insanımızın merakla beklediği müjdeyi verdi. Fındık üreticimizin yüzünü güldürdü. Şimdi sıra üreticimizdedir. Üreticimiz de fındığı tam olarak olgunlaşmadan toplamayarak, iyi kurutarak, mecbur kalmadıkça emanete vermeyerek fındığına sahip çıkmalı ve açıklanan fiyatların üzerinde bir fiyatla ürününü değerlendirmelidir. Böylece fındıktan hem üreticimiz hem de Türkiye kazançlı çıkacaktır’dedi.

Fındık üreticilerinin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Öztürk; ‘Fındık üretilen illerin milletvekilleri olarak, üreticilerimize her zaman destek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye, Fındık Çalışma Grubu'nu oluşturan milletvekili arkadaşlarımıza ve sahada alım sürecini yürütecek olan Toprak Mahsülleri Ofisi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da fındık üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Açıklanan fındık fiyatlarının Türkiye'ye, üreticilere, fındık sanayicilerine ve ihracatçılara hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum'dedi.



İsim Soyisim :
E-Mail :