Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
27.04.2024
Giresun / 11°C

25 Eylül 2023 - 22:11
Bir Duruş Namaz Projesi Bulancak'ta başladı
Bir Duruş Namaz Projesi Bulancak'ta başladı


Bulancak'ta birçok gençlik faaliyetine öncülük yapan TÜGVA Bulancak İlçe Temsilciliğinin oluşturduğu Namazla Duruş Platformu bünyesinde başta gençlik olmak üzere 12 yaş üzeri tüm halka namaz farkındalık projesi geliştirildi. "Bir Duruş Namaz" sloganı ile namaz sevgisine vurgu yapılan proje, namazı düşündürmeyi, etrafta namazı gündem etmeyi hedefliyor.

Amaçlarının namazı kılan ve kılmayanı sorgulamak değil, tamamen namaza yönelik düşündürmek olduklarını kaydeden Namazla Duruş Platformu Başkanı Ubeydullah GÖKTEKİN yaptığı basın açıklamasında "Bir Duruş Namaz projesi ile Bulancak merkezli olmak üzere Türkiye genelinde bir namazla düşünce, namazla duruş hareketi başlatmak istiyoruz. Yaşadığımız çağda görüyoruz ki namaz, maalesef başta biz gençler olmak üzere toplumun gündeminden çıkmış durumda. Beş vakit namazın düzenli kılınmasından ziyade bayram ve cuma gibi namazlarda bile bir azalma olduğunu görüyoruz. Bu projenin bir kezda hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Yıldırım "Türkiye Namazı konuşacak"

Bir Duruş Namaz Projesi Proje Koordinatörü Hümeyra YILDIRIM "Bu proje kapsamında Bulancak genelinde bin vatandaşımıza Namaz Farkındalık Anketi yapılacak ardından namazla ilgili bir proje broşürü vereceğiz. Yine cadde ve sokaklar başta olmak üzere uygun olan yerlere namazla ilgili çarpıcı, düşündürücü etiketler yapıştırılacak. Bununla beraber oluşturulan sosyal medya hesaplarımızla projenin Türkiye geneline yayılmasını hedefliyoruz. Projenin hazırlanma aşamasında yaptığımız istişarelerde onlarca arkadaşımız ile namazı konuştuk, namazı düşündük. Proje hazırlanma aşamasında bile amacına ulaştı diyebilirim. Biz inanıyoruz ki kısa vadede Bulancak, uzun vadede Türkiye namazı konuşacak inşallah. Covid-19 hastalığında olduğu gibi namaz konusunda toplumsal bağışıklık kazanmadığımız sürece toplumun en önemli sorunlarının çözülmeyeceğine inancımız tamdır. Gelin bu iyilik hareketinde sizde yerinizi alın. Projede sizde bizimle yol alabilirsiniz, projeye katkıda bulunabilirsiniz. Çevremizde namazı konuşalım, namazı anlatalım ve namazla bir duruş kazanalım." dedi.

Bir Duruş Namaz'la ilgili detaylı bilgi almak isteyenler Facebook, İnstagram ve Twitterdan @birdurusnamaz sayfalarını takibe alabilirler.



İsim Soyisim :
E-Mail :