Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
29.03.2024
Giresun / 11°C

05 Ocak 2012 - 15:39
Tahsin Dede'den nasihat'' işinize abdestli başlayın''
75 yılık tüccar Tahsin dede'den günümüz genç tüccarlarına nasihat; ''Sabah abdestli olarak işinize gidin, doğru, ahlaklı, sebatkar ve kanaat ehli olun.''
Tahsin Dede'den nasihat''  işinize abdestli başlayın''

Tahsin Dede'den nasihat''  işinize abdestli başlayın''

75 yılık tüccar Tahsin dede'den günümüz genç tüccarlarına nasihat; ''Sabah abdestli olarak işinize gidin, doğru, ahlaklı, sebatkar ve  kanaat ehli olun.''

Giresun Görele’de 75 yıldır  tüccarlık yapan 94 yaşındaki Tahsin Demirci genç tüccarlara sabah işlerine abdestli gitmeleri tavsiyesinde bulundu.

Tahsin Demirci” Sabah abdestli olarak işe gitmek başarının birinci şartıdır. Eşinize Allaha ısmarladık deyin, oda size güle güle deyip sizi hayır dua ile yol etsin. Evden ayrılırken 3 ayetel kürsi, 3 ihlas ve 1 fatiha okumayı alışkanlık haline getirin. İşlerinizde doğruluk ve dürüstlükten kesinlikle ayrılmayın. Zengin olma hırsıyla acele etmeyin. Sebat edin, göreceksiniz ki sonuçta siz kazançlı çıkacaksınız. Kanaat ehli olun, ömrünüz boyunca iktisaddan ayrılmayın, az ile yetinmeyen çoğu hiç bulamaz . Bulsa da kadrini kıymetini bilmez. Akşam işiniz bitip evinize döndüğünüzde güler yüz ile eşinize selam vererek evinize girin. Eşinizle tatlı dil ile hal hatır edinki, aile yaşantınız güzel ve huzurlu olsun. Siz ailenizle evinizde mutlu ve huzurlu olursanız bu mutluluk ve huzur iş hayatınız da yansır rahat edersiniz. Biz yıllardır hayır kurumlarına yardım ederiz. Öğrenci yetiştirme konusunda elimizden geldiğince maddi destek sağlarız. Okumaya sevdalı durumu müsait olmıyan öğrencilere burs veririz. İnsan sadakasını, zekatını verecek ki, hayatı, işi bereketlensin. Müslüman kardeşinize yardım etmek hem onu hem sizi mutlu eder.”dedi.

75 yıldır Görele’de tüccarlık yapan Tahsin Demirci aynı zamanda Giresun Ticaret Odası’nın en yaşlı üyesi. Ticarete tekstil ile başlayan Demirci, 75 yıl önce işe başladığı manifatura dükkanını kapatmayıp hizmete devam ederken, yıllar içinde ilçede ihtiyaca binaen kardeşi ile birlikte kurduğu Fındık fabrikasında 350 kişiye iş imkanı sunuyor. Fındık fabrikasını oğlu Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Demirci yönetirken, Görele Ekonomisine de büyük katkılar sağlıyor.

Yükselirken, yüksek ahlaka önem verdim. Bulunduğum noktaya aklım, azmim, çalışmam sayesinde ulaştım diyen Tahsin Demirci gençlere şu nasihatlerde bulundu;” Başarı  yolu herkese açıktır . Başarının zevkini tattığınız zaman işlerin ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Yürürken sadece yola bakmayınız. Sağa, sola da bakınız. Dünyada neler oluyor etrafınıza bakınız. Daima işinizi geliştiriniz. Müşterilerinize kulak verin. Çalışanlarınızla yakın ilişki kurun, önerilerine değer verin. Gücünüzü, işinizi daha iyi yapmaya sarfedin. Çalışanlarınıza, müşterilerinize güven verin. Yaptığınız işi gözden geçirin, size uygun mu? Size heyecan veriyor mu? Her gün yeni bir şey öğrendiğinizi ve bunları her gün daha iyi kullanıp müspet neticeler aldığınızı hissediyor musunuz?

İş hayatında  eğitim çok önemli, kendinizi devamlı eğitin. Çünkü şartlar, bulunduğunuz zemin, ekonomi, politika devamlı değişebiliyor.

Disiplinli çalışmaktan kesinlikle taviz vermeyin. Eğlenme zamanı eğlence, dinlenme zamanı  dinlenme, çalışmak zamanı ise çalışmak, hayatınızda hepsi ölçülü olmalı.

Mutlaka ama mutlaka aile kurulmalısınız. Evlat yetiştirmelisiniz. Mutlaka insanın dinine bağlı olması, büyüklerine hürmet etmesi ve anenelerini unutmaması lazımdır.

Varlık elde ettikten sonra insanın bu varlığını memleketine geri vermesi lazım. Dolayısıyla ister iş adamı, ister politikacı, isterse akademisyen olalım hepimizin en önemli görevi bizim yerimizi alabilecek, kalkınma ve gelişme bayrağını ileri ve yeni ufuklara taşıyacak “insan” yetiştirmektir. Bilhassa insan yetiştirmeye çok önem veriniz. Memleketimizin ve bizim geleceğimiz buna bağlıdır, insan yetiştirin, illada insan yetiştirin.

Beni buralara getiren öğrenme hevesim ve çalışma azmim olmuştur. Benim için hedef zengin olmak değil, başarılı olmaktı daima”dedi.

Haber : Turhan Sinirlioğlu



İsim Soyisim :
E-Mail :