Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
24.04.2024
Giresun / 11°C

24 Ağustos 2012 - 18:49
Nuri Hoca' ya ilk Tepki Özdemir' den
EMEKLİ DİN GÖREVLİSİ NURİ GENÇ'E İLK TEPKİ CHP'Lİ İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ KÖKSAL ÖZDEMİR'DEN
Nuri Hoca' ya ilk Tepki Özdemir' den

PİRAZİZ-BULANCAK CHP İLÇE TEŞKİLATI, İL BAŞKANLIĞI MİLLETVEKİLİ VE SÖZLERİN MUHATABI OLAN HERKES SUSTU, SADECE ÖZDEMİR ‘HAYIR’ DEDİ....

Piraziz Kaymakamlığı, Piraziz Belediyesi ve İstanbul’da faliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu tarafından ‘Halk İftarı’ adı altında düzenlenen yemekte Nuri Genç isimli emekli din görevlisinin yaptığı konuşmaya, CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Köksal Özdemir tepki gösterdi.

 

Özdemir, Hocanın ‘Şeyhli mahallesinde önceleri kargalar öterken yeni açılan imam hatip lisesi ile bülbüller ötecek ‘şeklinde sözler sarfettiğini, hatırlattı. Köksal Özdemir,   “sesini çıkaran kargaları, doğuya, doğunun da doğusuna süreceğiz “ diye tehditkâr ifadeler  kullanılmıştır” dedi.

 

Şeyhli ‘nin 1300’lü yıllarda Horasan’dan  gelip yerleşen Şeyh İdris’in mekan tuttuğu önemli bir yöre olduğunu söyleyen Özdemir, şunları söyledi:  “Yine  Şeyhli, Şeyh İdris’in 13’üncü batından torunu olduğu adına tanzim edilen  beratlardan anladığımız Yahya Zade Ali Efendi’nin mekanıdır. Yahya Zade Ali Efendi  1856-1918 yılları arasında yaşamış ve yörede kendi adına verilen medresede müderris olarak insanları aydınlatmıştır.

 

Şeyhli, Cumhuriyet  ilan edildikten sonra eğitim seferberliği  çerçevesinde yörede açılan ilk ve tek okulun merkezidir. Ali Efendi, muhallim olarak Şeyhli halkını 1928 yılından itibaren Yeni Türk  alfabesi ile Tekke yanındaki okulda aydınlatmıştır. Şunu da belirtmeliyiz ki Piraziz de ortaokul ilk olarak şeyhlide öğretime başlamıştır. (1965) konumu itibariyle hem sahildeki, hem de iç kesimlerdeki köy çocuklarına ışık olmuştur.

 

Şeyhlide kapanan okulun yerine öğrenci sayısının azalması nedeniyle İmam Hatip lisesi açıldığını söyleyen CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Köksal Özdemir, Nuri Hoca’ya şöyle eleştirdi: “İnanıyoruz ki bu düzenlenme ile de Şeyhli’nin eğitim çıtası daha da yukarıya taşınacaktır. Bu anlamda ‘Şeyhlide bundan sonra bülbüller ötecek’ şeklindeki ifade, hoşa gidici olarak değerlendirilebilir. Ancak emekli bir din görevlisinin ‘’Bundan önce buraya leş kargaları hakimdi’’ şeklindeki sözleri Şeyhli’nin parlak geleceği için üzücü olmuştur, üstelik ‘’ doğunun da doğusuna’’ ifadesi tehlikeli bir söylem olarak değerlendirilmiştir

 

Medreselerin, Cumhuriyet Mekteplerinin ve Üniversitelerin oluşuma kaynaklık eden Piraziz ve Şeyhli’nin müderris olmayan, muallim olmayan, öğretim üyesi olmayan biri tarafından rencide edilmesi şık bulunmamıştır.

Bunun sonucu olarak da kutsal bir Ramazan iftarında ağız tadıyla başlayan yemek morallerin bozulmasına neden olmuştur.

 

Öte yandan ekranları başındaki Pirazizliler de aynı hüznü hissetmişlerdir.           

Biz biliyoruz ki gerek Şeyhli, gerekse tüm Piraziz; Şeyh İdris’lerin, Pir Aziz’lerin, müderrislerin, çağdaş ilimden nasiplenmek isteyen güzel insanların ocağıdır. Ve yine biliyoruz ki altın çamura düşse de yine altındır”.



 http://www.giresun28haber.com/haber_detay.asp?haberID=2863&HaberBaslik=nuri-hoca39ya-soru-les-kargasi-kim


 


İsim Soyisim :
E-Mail :