Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
19.04.2024
Giresun / 11°C

24 Ağustos 2016 - 21:55
Tıbbı Ve Aromatik Bitkilerin Gen Haritası Oluşturuluyor
Tıbbı Ve Aromatik Bitkilerin Gen Haritası Oluşturuluyor

DOKAP İdaresinin ve Machael A.Ş. tarafından yürütülmekte olan “Doğu Karadeniz Bölgesi Tıbbi ve Aromatik Bitki Envanterinin Çıkarılması, Ticari Kullanımının Araştırılması ve Üreticilerin EğitimiProjesi”ndeçalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

DOKAP Başkanı  Sn. Ekrem YÜCE, DOKAP BKİ. İdaresi Koordinatörlüğünde “Doğu Karadeniz Bölgesi Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Envanterinin Çıkarılması,Ticari Kullanımının Araştırılması ve Üreticilerin Eğitimi Projesi” kapsamında bölgemizde bulunan tıbbi ve aromatik bitkilerin gen kaynağı olarak kullanılacak deneme alanlarında incelemelerde bulundu.

Projenin hedefleri DOKAP Bölgesinde bulunan tıbbi ve aromatik bitkilerin envanteri çıkarılacak, her ilde ön plana çıkan ekonomik ve ticari öneme sahip olan en az 10 bitkinin 1.000 metre kare deneme alanlarında dikimi yapılacak olup projenin ikinci aşamasında her ilde en az 50 üreticiye Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Sertifikasının verileceği 30 gün süreli teorik ve uygulamalı eğitimler yapılacak ve bu eğitimlere katılan üreticilere aynı zamanda bu ürünlerin muhafazası ve pazarlanması gibi konularda destek programları geliştirilecektir.



İsim Soyisim :
E-Mail :