Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
19.04.2024
Giresun / 11°C

01 Eylül 2016 - 11:34
Engelsiz Çözüm Ortaklığı ile Sınırları Aşıyoruz Projesi
Engelsiz Çözüm Ortaklığı ile Sınırları Aşıyoruz Projesinin Kapanışı Yapıldı
Engelsiz Çözüm Ortaklığı ile Sınırları Aşıyoruz Projesi

“Engelsiz Çözüm Ortaklığı İle Sınırları Aşıyoruz” projesinin kapanış töreni bugün saat 14:00’de Valilik Toplantı Salonunda Sayın Valimiz Hasan Karahan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen Giresun Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü Derneğince yürütülen projenin kapanış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törende bir konuşma yapan Vali Karahan, “İlimiz, rakamlardan da anlaşılacağı üzere bu engelli vatandaşlarımızın sayısal çokluğuyla dikkat çekiyor. Tabi bunun sebepleri konuşulabilir ama bizim için önemli olan bu evlatlarımızın topluma kazandırılması onların aktif bir şekilde sosyal hayatın içinde olması. Bu konuda ilimiz şanslı. Pek çok kurumumuz var. Rehabilitasyon merkezlerimiz sevgi evlerimiz ve ayrıca Giresunluların ilgisi var bu tür gençlerimize engelli vatandaşlarımıza yönelik pek çok derneğimiz var. Bu derneğimiz de bunlardan birisi.  Bu konuda gerçekten gayretliler. Bu işler bir özveriyle gayretle yürütülen işler. Bir memur zihniyetiyle yürütülmüyor. Onun için de bizde devlet olarak bu tür sivil toplum örgütlerini sonuna kadar destekliyoruz. 

Onlar bizim evlatlarımız, onların neşesi onların hüznü hepimiz için önemli. Onların neşesini artırabilirsek onların sevinçlerini çoğaltabilirsek bizde büyük bir mutluluk ve neşe duyuyoruz. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Sayın Vekilimiz şeref verdiler. Üniversite Rektörümüz bu konuda gerçekten büyük gayret gösteriyor.  İnşallah bu tür destekleme faaliyetleri sürecek. Tabi asıl olan bu konuda Giresunlu hemşerilerimizin ve yerel idarelerin bu konuda katkıda bulunması. Sahip çıkması. Bu arkadaşlarımızda Giresun’da yaşayanlar olarak Giresun’un gelişmesi refah ve huzurundan faydalanmak isterler. Bu da onların en tabi hakları.  Teşekkür ediyorum katılımlarınız için” dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan Giresun Özel Sporcular Gençlik Ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Osman Şeyranlıoğlu, engelli insanların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunu olduğunu söyledi. Şeyranlıoğlu, insanların engelli olmalarının çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmasının yanında, engellilerin normal bir hayat sürmelerinin ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olacağına dikkat çekti.

Proje tanıtımını yapan Engelsiz Çözüm Ortaklığı ile Sınırları Aşıyoruz Proje Koordinatörü Meltem Can da, 14 Eylül 2015’de başlayan projenin, başta paydaşları, gönüllü aktif gençlerin katılım ve destekleriyle gerçekleştirilen birçok etkinlikle engellilerin gönüllerinde taht kurarak başarıya ulaştırdıklarını söyledi.

Proje kapsamında Aile Eğitimi Semineri, Kamu-Sivil Toplum Diyaloğunun Güçlendirilmesi Çalıştayı, Engelli Hakları Semineri, Aktif Vatandaşlık Semineri, Spor Kampı faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirten Can, proje etkinliklerine izleyici ve katılımcı olarak hedef kitlesindeki engelli bireylerden 1100 kişi katıldığı, projenin çeşitli aşamalarına katılan toplam 45 eğitici uzman ile etkinliklerin zenginleştirildiği bilgisini verdi.

Can proje ile ilgili yaptığı değerlendirmede “En önemli kazanımımız ise; projede ilk karşılaştığımızda annesi ile dahi konuşmayan içe kapanık, sosyal fobik, iletişime kapalı ve agresif davranışlara sahip isimsiz çocuklarımızda gözle görülen iyileşmelerdir. Etkinliklerimizde sevinç dolu heyecanla yer alan 10 a yakın engelli çocuğumuz bir yıl içinde annesi ile daha iyi bir diyalog, çevresiyle daha barışık, içe kapanıklıktan uzaklaşmaya başladıklarını görüp gözlemlemek asıl kazanımımızdır” dedi.

Konuşmaların ardından program özel çocukların gösterileriyle devam etti.

Programın sonunda projenin gerçekleştirilmesinde desteklerinden dolayı Sayın Valimiz Hasan Karahan’a, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu adına Başkan Vekili Mustafa Saraydemir’e, Giresun Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Cevdet Coşkun’a plaket takdim edilirken, projede emeği geçenlere ve proje ortaklarına teşekkür belgeleri veridi.

Programa; Vali Hasan Karahan, İlimiz Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Belediye Başkan Vekili Mustafa Saraydemir, bazı daire müdürleri ve davetliler katıldı.



İsim Soyisim :
E-Mail :