Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
29.03.2024
Giresun / 11°C

08 Kasım 2016 - 11:26
Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi Projesi Uygulamaya Konuldu
Giresun’da Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi Projesi Uygulamaya Konuldu
Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi Projesi Uygulamaya Konuldu

            Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Eylem Planında yer alan Arıcılık Altyapısının DesteklenmesiProgramıkapsamında; DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce ile Giresun Gıda Tarım ve

Hayvancılık İl Müdürü Dr.Muhammet Angın tarafından 2 Kasım 2016 tarihinde protokol imzalanarak, proje uygulamaya konulmuştur.

Protokol gereğince;Merkez, Bulancak, Çanakçı, Alucra, Piraziz, Eynesil ve Keşap ilçelerinde DOKAP tarafından daha önce düzenlenen eğitim kursuna katılanve istenilen şartları sağlayan arıcılarımızın ana arı ve arı sütü üretimi faaliyetinde bulunabilmeleri içinüst sınırı 2 bin TL’yi geçmemek üzere aşağıda belirtilen ekipmanların alımına hibe desteği verilecektir.

            Hibe desteği verilecek arıcılık ekipmanları :

            Larva kaşığı,ana arı yüksük kalıbı,ana arı ızgarası,ana arı kafesi,ana arı çiftleştirme kutusu,renkli kavanoz,aşılama çıtası ve mini derin dondurucu.

            Desteklemeye müracaat edecek arıcılarda aranacak şartlar :

            1-DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim çalışmalarına katılarak, katılım belgelerini almış olmak,

2- Bakanlık TÜRKVET veri tabanı ile Arıcılık Kayıt Sistemi (AKS)’ne kayıtlı ve en az 50 (elli) adet arılı kovan varlığına sahip olmak,

3- İlin Arı Yetiştiricileri Birliği veya Bal Üreticileri Birliğine üye olmak.

Müracaat yeri, şekli ve zamanı :

-Yukarıdaki şartları taşıyan arıcılar, İl Müdürlüğümüzden tedarik edecekleri başvuru formu ile hangi malzemelerden kaçar adet alınacağını belirtilerek şahsen müracaat edecektir.

- Başvuru formu ekinde işletme tescil belgesi, AKS belgesi ve Arıcılık Projesi Eğitim Programı katılım belgesinin bir örneği ve birlik üyelik belgesi yer alacaktır.

- Müracaatlar 18 Kasım 2016tarihi mesai bitimine kadar devam edecektir.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak isteyen üreticilerimizin İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü veya Bulancak, Çanakçı, Alucra, Piraziz, Eynesil ve Keşap İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü



İsim Soyisim :
E-Mail :