Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12184 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   11 Ocak 2020 - 17:14

MESK YÖNETİM KURULU DİYARBAKIRLA SELAMLAŞTI

Büyüt
Küçült
MESK YÖNETİM KURULU DİYARBAKIRLA

8-9 Ocak Tarihleri arasında Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu(MESK) heyeti Diyarbakır’da bir dizi faaliyet yapmak ve bir çok kurumu ziyaret edip bilgi teatisinde bulunmak üzere önemli bir çalışmaya imza attı.

MESK Genel Başkanı Muzaffer KALA, Genel Başk.Yrd. ve Diriliş Eğitim Sen Genel başkanı Mehmet Nuri Kaynar, Genel Başk.Yrd. ve DEVA birsen Genel Başkanı Bayram Yılmaz Diyarbakır’daki Konfederasyon yöneticileriyle; İl müftülüğü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği, Güneydoğu Güncel gazetesi, Diriliş Annelerini, Sağlık İl Müdürlüğü ve son olarak il Valiliğini ziyaret ettiler.

Bu ziyaretlerde MESK’in kuruluş felsefesi ve vizyon/misyonu anlatıldı.

Genel Başka Muzaffer Kala Valilik ziyaretinde özetle şunu dillendirdi; “Biz Memur-Sen’in son zamanlarda yaptığı yanlışlarla misyonu kaybetmesi sonucu ondan ayrılmak durumunda kalan ve aslı üzerinde sendikacılık yapak için kurulan bir konfederasyonuz.

Temel felsefemiz, İslam kavramı içinde yer alacak kadar milliyetçi ve tarihin akışı içinde kültür, örf ve ananemizin bize kazandırdıkları iyilikleri koruma adına muhafazakar bir misyonla hareket ediyoruz.

Ayrıca Yeni Emekli Bir sen’i kurduk, bu da bir ilktir. Emekli haklarını korumanın yanı sıra, Emekliler lokali/Emekli evi, Emekli köyü, Emeklilerin maşını aldığı hususi bir Katılım bankası gibi ileriye dönük düşündüğümüz önemli projelerimiz var” dedi.

İl Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu; “Tarihi hafızamızı korumamız gerektiğini söyleyerek bin yılı aşkın yaşayan tarihimizin kazanımlarımıza sahip çıkarak bu milleti, bu devleti ayağı üzerinde şahsiyeti üzerinde şaha kaldırmanın mümkün olabileceğine işaret etti.

Gençliğimizi damardan zehir vererek ahlaken bozdular, bizim de aynı damardan tedavi uygulamamız gerekli ve elzem olduğuna dikkat çekti.

Batı hayranlığı bize çok şey kaybettirdi, artık bu kompleksten kurtulmamız lazım, inanç ve kültürümüz ile yaşarsak hem dünyevi hem uhrevi alanda başarılı olmamız mümkün olur” dedi.

MESK heyeti başta 5.Haremi Şerif olan Diyarbakır Ulu camii ve 27 şehit sahabenin medfun olduğu  Hz.Süleyman olmak üzere kentin bazı tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret edip bilgi aldıktan sonra programlarını tamamladılar.     

Kaynak:Eyüphan Kaya/MESK İl Başkanı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir