Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15394 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   24 Nisan 2019 - 20:50

Piraziz Ekolojik Güney Köy Sempozyuma heyecan kattı.

Büyüt
Küçült
Piraziz Ekolojik Güney Köy Sempozyuma heyecan

Piraziz ilçemizin Güneyköy ünde 5 yıldır faaliyet gösteren Ekolojik Güney Köy Pembe köşk ün sahibi ve işletmecisi Fatma ALTUN  Gümüşhane'de Zigana Doğa Okulu ve Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi ortaklığında "4.Ekoturizm Sempozyumu" na panelist olarak katıldı ve edindiği tecrübeleri aktardı.


           2014 yılında Giresun Valiliği AB Proje Ofisi Tarafından Yürütülen Doğu Karadeniz Ekoturizm projesi kapsamında eğitimler alarak başlamış olduğu çalışmalarına hızla devam ederek Piraziz e bağlı Güney Köy deki atıl vaziyetteki baba evi ve kendisininde kullanmakta olduğu üç katlı evini turizme kazandıran Fatma ALTUN hızla devam ettiği eko turizm Faliyetlerisonrası bu gün yılda yüzlerce yerli ve yabancı turist ağırlayacak seviyeye ulaştı.


         Ekoturizmin gönül işi olduğunu ve yöre insanına alternatif gelir kapısı olacağını da vurgulayan ALTUN ekoturizmin olmazsa olmazı olan Doğaya saygı ve yerel halkın refahı konusunda oldukça hassas olduklarını vurguladı.


        20 Nisan da Gümüşhane üniversitesinde katılmış olduğu sempozyum da konuşan Fatma ALTUN ''Doğu Karadeniz Ekoturizmle kalkınacaktır bunun için hep birlikte Çalışmalıyız'' vurgusunu yaptı.


       Sempozyuma ,Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim ZEYBEK, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bedriye Tunçsiper, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesinden Prof.Dr. Cantürk Gümüş, Prof.Dr. Hülya Kalaycıoğlu ve Zigana Coğrafyası Derneği başkanı Savaş Aydın,Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesinden Dr. Öğretim Görevlisi İsmail Çalık,Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu,iş insanı ve tasarımcı Ayşegül Öznur Parlak,Kültür ve Turizm Bakanlığı çimon yapım sanatçısı ve müzik öğretmeni Emrah Kaya,İş İnsanı Mustafa AKGÜL,Kürtün Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Erdem Olgun,Ordu Kabakdağı ekoturizm işlertmecisi Güven ÖZEL ve Tomara Şelalesi işletmecisi Abdülbaki KARA katılım sağlayarak sunum yaparak tecrübe ve bilgilerini paylaştılar.


        Bilgi ve tecrübe paylaşımı açısından oldukça faydalı bir sempozyumun gerçekleştirilmiş olması Özellikle Doğu Karadeniz ve ilimiz açısından da ayrıca faydalı olan sempozyumu düzenleyenlere teşekkür ederim.


           Fatma ALTUN

Ekolojik Güney Köy İşletme sahibi.

          Piraziz Güney Köy.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir