Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 18796 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   04 Eylül 2016 - 20:58

Tirebolu Kuşkaya’ya çöp dökülüyor (mu?)

Büyüt
Küçült
Tirebolu Kuşkaya’ya çöp dökülüyor

Kuşkaya’sındaki ateş ne zaman söndürülecek?

Tevfik KARA (TR Haber)

TİREBOLU’nun Demirci Mahallesi mevkisinde bulunan Kuşkaya’sındaki çöpler hala yanıyor. Yandıkça da hem çevreye hem de insan sağlığına zarar veriyor.

Tirebolu-Doğankent yolu üzerinde bulunan Kuşkaya’sındaki çöplerin ilçe merkezine sadece 2  km. Mesafede sürekli yanması ve tütmesinin haricinde görsel olarakta   ortaya çirkin bir manzara çıkmasına neden oluyor.

ESKİ BAŞKAN TAKIR’A YÜKLENMİŞLERDİ

Kuşkayası mevkisine dökülen çöpler Tirebolu’nun eski Belediye Başkanı Burhan Takır’ın kafasını çok ağrıtmıştı. Günlerce bu konu medyada işlenerek Takır eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

Bu konuda şimdi ki Başkan Abdullah Karapıçak’a hiç bir eleştirinin gelmemesin çözümü de geciktirdiğini söyleyen bölge halkı: “Hala Kuşkaya’sı mevkisine çöp dökülüp-dökülmediği konusunda endişelerimiz var. Yasak deniliyor ama hala çöplerin yanması ve bölgede zaman zaman duman yüzünden çirkin görüntülerin oluştuğu da bir gerçek. Buna ilaveten rüzgar ve yağmurun etkisiyle çöp atıkları Harşit Çayı vasıtasıyla denize ulaşıyor ve tabi ki bu da kirliliğe neden oluyor. Acaba Tirebolu Belediyesi bu konuda neden hala çalışma yapmıyor? Neyi bekliyor.

Tirebolu’da, yıllardan beri ilçe merkezinden toplanan çöplerin döküldüğü alan olan Kuşkaya mevkiinde, çöplerin imha edilmek amacıyla yakılmak istenmesi, Demirci ve Körliman Mahallelerinde oturan vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Tirebolu’nun Demirci Mahallesi sınırları içinde bulunan Kuşkaya mevkiinde Harşıt Çayı kenarına belediye ekipleri tarafından dökülen çöpler, çevrecilik ve halk sağlığı açısından yıllar yılı tehdit oluştururken; bu çöplerin imha edilmek için yakılması olayı, işin tehlike boyutunu daha da arttırıyor.

İlçede Harşıt Havzasına kurulan Çöp Aktarma İstasyonunun ve Çavuşlu’daki Arıtma İstasyonunun halen faaliyete geçirilememiş olması yüzünden, bölge ve ilçe halkı büyük sıkıntı çekiyor. Tirebolu’dan toplanan ve Kuşkaya’da Harşıt Çayı kenarına dökülen çöpler, çok kötü bir manzara oluşturmasının yanı sıra, halk sağlığını da tehdit ediyor. Bugüne kadar hiçbir yöneticinin kalıcı bir çözüm yolu bulamadığı çöp sorununun, giderek daha da tehlikeli boyutlara ulaşması ve yöre halkının sağlığını tehdit etmesi, çevrecileri de canından bezdiriyor.

Tirebolu’da Kuşkaya’daki çöplük alanı olarak belirlenen yerlere dökülen ve imha edilmek amacıyla yakılan çöplerden oluşan pis ve kirli duman, çevreyi olumsuz yönde tehdit ederken; özellikle geceleri zifiri duman bulutları havza boyunca yayılarak Demirci ve Körliman Mahallelerinin içine kadar uzanıyor. Bu durumdan şikayetçi olan söz konusu mahalle sakinleri, yetkililere seslenerek, bu konuya acil çözüm yolu bulmalarını istiyorlar.

Öte yandan, gündüz saatlerinde bile yakılmış çöp yığınlarının bulunduğu alandan geçen araç sürücüleri farlarını yakmak zorunda kalırlarken; araçlardaki vatandaşlar etrafa yayılan kötü görüntüden ve pis kokudan rahatsız olduklarını söylüyorlar. Bu manzaranın, Sakin Şehir adayı Tirebolu’ya hiç de yakışmadığını söyleyen yöre sakinleri ve mahalle halkı, yetkililerden bu konuda bir an önce gerekli önlemleri almalarını istiyor ve bekliyorlar.

Giresun Valiliğinden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, ilimizin ve ilçelerimizin çöp sorununu ortadan kaldıracak olan Çavuşlu’daki Çöp Arıtma Tesisiyle birlikte, Tirebolu’nun Harşıt Vadisinde yapımı tamamlanan Aktarma İstasyonu da faaliyete geçirilecek.

Giresun’da 2006 yılında kurulan Katı Atıklar Birliğine dahil 17 belediye ile İl Özel İdare’nin de katılımıyla 18 üyeden oluştuğu kaydedilirken; 2011 yılında Görele Çavuşlu Beldesinde yapımına başlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin, çeşitli nedenlerden dolayı açılışının gecikmeli olarak 26 Ekim’de yapılacağı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 26 Ekim tarihi itibariyle Çavuşlu’daki Çöp tesisi faaliyete geçecek olup, bu tarihten itibaren ilimiz sınırları içinde bugüne kadar çöplerin döküldüğü deniz kenarı ve dere yataklarına çöp dökülmesi yasaklanacak. Söz konusu tarihten sonra Çavuşlu’daki Çöp Düzenli Depolama Tesisine çöplerini teslim etmeyip  çevreye döken kamu kurum ve kuruluşları dahil herkes hakkında yasal işlem uygulanacak.

Valilik ayrıca, bundan sonraki süreçte katı atıkların kaynağında ayrıştırılması ve mevcut vahşi depolama alanlarının rehabilitasyonunu gibi hususların sıkı bir hassasiyetle yürütüleceğini de açıkladı.


Etiketler:
Deniz ve dere kıyılarına çöp dökülemeyecek!



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir