Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10836 kez okundu. | Kategori : SAÄžLIK
Haberin Tarihi :   23 Kasım 2013 - 17:05

22-27 Kasım Diş Hekimleri Haftası basın bildirisi

Büyüt
Küçült
22-27 Kasım Diş Hekimleri Haftası basın
ŞİFA-DER Yönetim Kurulu Başk.Yrd Mehmet Yılmaz, 22-27 Kasım tarihleri arasında kutlanan 'Ağız ve Diş Sağlığı Haftası' ve '22 Kasım Diş Hekimliği Günü' nedeniyle yazılı bir basın bildirisi yayınladı.

ŞİFA-DER Yönetim Kurulu BaÅŸk.Yrd Mehmet Yılmaz, 22-27 Kasım tarihleri arasında kutlanan ‘Ağız ve DiÅŸ SaÄŸlığı Haftası’ ve '22 Kasım DiÅŸ HekimliÄŸi Günü' nedeniyle yazılı bir basın bildirisi yayınladı. 

Ãœlkemizde 22 Kasım gününü içine alan hafta;  Türk DiÅŸ hekimleri BirliÄŸi ve Odaları tarafından toplumun ağız ve diÅŸ saÄŸlığı konusunda bilinçlenmesine katkı saÄŸlamak, dikkatini çekmek, doÄŸru alışkanlıklar kazandırmak ve genel saÄŸlığın ayrılmaz bir parçası olan ağız ve diÅŸ saÄŸlığı konusunda izlenen politikaları deÄŸerlendirmek amacıyla “Toplum Ağız ve DiÅŸ SaÄŸlığı Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Ağız ve diş sağlığı ülkemizde ve dünyada halen en önemli sağlık problemlerinden birisidir. Ağız ve Diş Sağlığı hastalıklarının çok çeşitli sistemik hastalıklara yol açtığı artık bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Toplumun ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekilen bu günde, özellikle çocukluk döneminde verilecek olan eğitimlerle, ağız ve diş sağlığının korunmasına yönelik alışkanlıkların yeni nesillere kazandırılması ve düzenli kontrollere gitme bilincinin oluşturularak koruyucu Diş Hekimliği anlayışının yerleştirilmesi önemlidir. Bir bütünün içinde bakıldığında ağız ve diş sağlığı tüm vücudu da etkilemektedir. Enfeksiyon odağı haline gelen bir diş; eklemler, böbrekler ve hatta kalp gibi organlarda önemli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.

'22-27 Kasım Ağız ve DiÅŸ SaÄŸlığı Haftası' ve '22 Kasım DiÅŸ HekimliÄŸi Günü' vesilesi ile ağız ve diÅŸ saÄŸlığının korunması ve iyileÅŸtirilmesi hususunda büyük bir özveri ile çalışan tüm diÅŸ hekimlerinin ‘DiÅŸ Hekimleri Günü’nü’  kutlar, saygılar sunarım.


Aykut Özkan

ŞİFA-DER Kurul Koordinatörü

 0 454 214 07 07 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir