Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10317 kez okundu. | Kategori : SAĞLIK
Haberin Tarihi :   19 Mayıs 2011 - 11:39

Doktor sayısı 3'den 17'ye çıkınca oda bulunamadı

Büyüt
Küçült
Doktor sayısı 3den 17ye çıkınca oda
Bir zamanlar uzman yokluğundan şikayet edilen Giresun Görele Devlet Hastanesi'nde Doktor sayısı 17'ye yükseldi.

Doktor sayısı 3'den 17'ye çıkınca oda bulunamadı

Bir zamanlar uzman yokluğundan şikayet edilen Giresun Görele Devlet Hastanesi'nde Doktor sayısı 17'ye yükseldi. Yeni gelen Uzman Doktor’un Polikilinik hizmeti vereceği oda bulunamıyınca hastaneye ek bina yapılması gündeme geldi.

Giresun Görele Devlet Hastanesi’nin Başhekimi Op.Dr. A. İbrahim Ulusoy iki yıl öncesine kadar bunların hayal bile edilemediğini dile getirerek, iki yıl öncesine kadar 3 doktorla hizmet vermeye çalıştıkları Hastane’de şu an mevcut 17 Uzman  Doktor’la Polikilinik hizmeti  verildiğini söyledi.

Başhekim Ulusoy” bu günkü tablo sağlıkta çağ atlamak üzere olduğumuzun göstergesi. Bu güne kadar Sağlık Bakanlığı’ndan elimiz boş dönmedik. Ne ihtiyacımız varsa giderilmeye çalışıldı. Hastanemiz’de ihtiyacımız olan yeni Uzman Doktorlar gelecek. Bu Doktorlarımızın Polikilinik hizmeti verebilmesi için oda ihtiyacı gündeme geldi. Elimizdeki mevcut odaları revize ederek geçici olarak bu problemi çözeceğiz. Fakat gördük’ki hastaneye ek hizmet binası yapılması kaçınılmaz. Bunun için gerekli çalışmayı başlattık. Görele Belediyesi’ne ait bitişiğimizde bulunan arsayı Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu’nun da yardımlarıyla, ek bina yapılması için Sağlık Bakanlığına bağşı işlemini gerçekleştirdik. Bakanlıktan Hastanemiz’in revizyon genişletme ve ek bina yapılması kapsamında gerekli incelemelerde bulunuldu. Fizibilite çalışmaları yapılarak, ön plan çalışmaları bitirildi. Bu projemizi hayata geçirdiğimiz takdirde Sağlık Bakanlığı'nın standartlarına uygun kaliteli geniş Uzman Doktorları tam bir hastane olarak sağlık hizmeti vereceğimize inancım tamdır. 75 yatak kapasitemiz olacak, her oda otel odası kadar lüks ve rahat olacak. Her oda’da wc ve duş olacak. Ayrıca mevcut binamızda depreme dayanıklıkla ilgili inceleme yapılacak gerekirse mevcut binamızda güçlendirme çalışması başlatılacak" dedi.

Görele Ergun Özdemir Devlet Hastanesi’nde verilen hizmetlere de değinen Başhekim en büyük gelişmenin ise evde bakım hizmeti olduğunu dile getirdi. Ulusoy” bu gün en sevindirici hizmetimiz ise ‘Evde Bakım’ hizmetimiz’dir. Siz o yaşlı ve yerinden kalkamıyacak derecede özürlü hastalara evde verdiğimiz sağlık hizmetinden sonra o insanların yüzündeki mutluluğu görmeniz gerekir. Nasıl dua ediyor yakınları bilemezsiniz. Bu iş için bir ekibimiz var. Doktoru, Hemşiresi ve aracıyla. Bunları sağlayan başta devlet büyüklerimize, daha sonra ilçemizde bizden desteklerini esirgemiyen halkımıza ve yerel tüm yöneticilerimize müteşekkirim”dedi.

Görele Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. A.İbrahim Ulusoy’u ziyaret eden Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu ise hastanedeki sağlık hizmetinin daha üst seviyelere taşınması için üzerlerine düşen her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi. Melikoğlu “Ek hizmet binası yapımı için gerekli çalışmalara başladık. Amacımız yerel yönetim olarak mevcut hastanemizi daha da genişletip, halkımıza daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunulmasına yardımcı olmaktır. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Sadece Hastanemizle İlçe ‘de yaşayan vatandaşlarımıza değil, Çevre İlçelerden gelecek olan vatandaşlarımıza’da kaliteli sağlık hizmeti verilmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz. İlk olarak Belediyemize ait arsayı Sağlık Bakanlığı’na ek bina yapılması için devrettik. Bundan sonra’da Başhekim İbrahim Bey’in talep etmesi doğrultusunda her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.,

Haber : Turhan Sinirlioğlu

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir