Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10721 kez okundu. | Kategori : SAĞLIK
Haberin Tarihi :   22 Mayıs 2011 - 09:13

Giresun Devlet Hastanesinden Bir İlk

Büyüt
Küçült
Giresun Devlet Hastanesinden Bir
Güce Ziraat Odası Başkanı Salim İslam, Giresun'da ilk defa gerçekleştirilen Perkütan Böbrek taşı operasyonu ile başarılı bir ameliyat geçirdi.

Giresun Devlet Hastanesinden Bir İlk
 
Güce Ziraat Odası Başkanı Salim İslam, Giresun'da ilk defa gerçekleştirilen Perkütan Böbrek taşı operasyonu ile başarılı bir ameliyat geçirdi.
 
Daha önce de Trabzon Farabi Hastanesi’nde aynı rahatsızlığından ötürü sağ böbreğinden ameliyat olan Salim İslam, böbreklerinin taş üretmesi sebebiyle bu sefer de sol böbreği için ameliyat masasına yattı.
 
Başarılı geçen ameliyatın ardından son derece sağlıklı görünen İslam, sağlığının çok iyi olduğunu, hatta hemen taburcu olabileceğini, fakat dikişlerinin buna müsaade etmediğini söyledi. Ameliyatı, öncesiyle ve sonrasıyla değerlendiren İslam, “Doktorlar ve tüm hastane personeli çok yakından ilgilendiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Daha önce de sağ böbreğimden ameliyat olmuştum. Fakat bu ameliyat çok iyi geçti. Buradan tüm sevenlerime ve dostlarıma selamlarımı iletiyorum. En yakın zamanda ayağa kalkıp, dostlarımın arasında olacağım inşallah” dedi.
 
Ameliyatla alakalı görüşlerini belirten Opr. Dr. Eyüp Burak, SANCAK, “Giresun’da ilk kez Perkütan Böbrek taşı ameliyatı yapılıyor. Hastamızın önceki ameliyatındaki dikiş izi yaklaşık 20 cm idi. Bu ameliyatımızdaki dikiş izi ise sadece 1 cm’lik büçük bir iz. Hastamızın ameliyatı kapalı yöntemle gerçekleştirildi. Eski tedavi usulü ile hasta çok uzun süre yatmak zorunda kalabiliyordu. Bu ameliyat yöntemiyle ise hem operasyon hem de tedavi süreci daha kısa hale geldi. Bu hastamızı 2 gün içerisinde taburcu edebiliriz. Küçük bir kesikle tek bir delikten böbreğe girerek gerçekleştirdiğimiz bu ameliyat Giresun için bir ilk oldu. Perkütan Böbrek taşı ameliyatı en yakın olarak şu an Samsun’da yapılabiliyor. Giresun Devlet hastanesi olarak bir ilke imza attık. Giresun için önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, bu bir ekip işi. Ameliyatı ben ve doktor arkadaşlarımla beraber hemşirelerin de özen ve gayretleriyle gerçekleştirdik. “ dedi.


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir