Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9904 kez okundu. | Kategori : SAĞLIK
Haberin Tarihi :   14 Eylül 2013 - 10:22

Halk Sağlığı Haftası Kutlandı

Büyüt
Küçült
Halk Sağlığı Haftası
Halk Sağlığı Haftasını tüm Giresun coşkuyla kutladı.

Halk Sağlığı Müdürlüğünce 03-05 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri sona erdi.

Halkın geniş katılımıyla gerçekleşen açılış törenine; Vali Yardımcısı Bekir Ergök, Belediye Başkan Vekili Orhan Kurt, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Emür, İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Kara, Ticaret Odası Başkan Vekili Mustafa Halilbeyoğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Namık Kemal Altınbaş, Eczacılar Odası Başkanı Mine Erdoğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Progıda Temsilcisi Nadir Şimşek, Kamu Hastaneleri Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Dr. Mustafa Yazar, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ünal Özek, 112 Şube Müdürü Dr. Mehmet Ali Güner, Halk Sağlığı Şube Müdürleri, bazı TSM Sorumlu Hekimleri ve Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları katıldılar.

 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra açılış konuşmasını Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazıl Özden, Halk Sağlığı Haftasının bu yıl ki teması olan “Sağlık İçin Hareket Edelim”i dinleyicilere anlatarak hareket etmenin sağlıklı bir vücut için çok önemli olduğunun altını çizdi. Bu doğrultuda gerçekleştirilen “Obezite İle Savaşta Elele” gibi projeleri tanıtarak 316 obezite hastasını kayıt altına aldıklarını, yürütülen projelerle hastaların bir kısmının tedaviye alındıklarını anlattılar.  İki engelli projesi gerçekleştirdiklerini ve engelli ailelerine her zaman destek olduklarını söyleyen Dr. Fazıl Özden: “Biz Engelli değil, özel çocuklarımız olsun istiyoruz” dedi.

Çocuk işçiliğinin karşısında dimdik durduklarını ve bu doğrultuda “Fındık Minik Ellere Ağır Gelir” projelerini gerçekleştirdiklerini anlattı. Son olarak Halk Sağlığı Müdürlüğünün tüm çalışanlarıyla bundan sonra da tüm halkımızın sağlığını koruma adına elinden geleni en iyi şekilde yapmanın gayreti içinde olacağını vurguladı.

Konuşmanın ardından Halk Oyunları Ekibi gösterisini sergiledi. Daha sonra Dr. Fazıl Özden Vali Yardımcısı Bekir Ergök’e KETEM ve Sigara Bırakma, Kronik Hastalıklar, İlk Altı Ay Sadece Anne Sütü, Obezite, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam, Bulaşıcı Hastalıklar, Proje Tanıtım, Ruh Sağlığı stantlarını tanıttı.

Kızılay Kan Bağışı Aracı etkinlik haftası boyunca Atatürk Meydanı’nda kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımızın hizmetinde olurken,Fazla kilolu vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini verebilmek adına tasarlanan “Obez Ambulansı” ve “Evde Sağlık Aracı” etkinlik haftasının ilk gününde Atatürk Meydanı’nda sergilendi. Hava muhalefeti nedeniyle etkinlik haftasının ikinci günü düzenlenmesi planlanan “Bisiklet Turu” Müdürlüğümüzce belirlenecek ileriki bir tarihe ertelendi. Bisiklet turunun yapılacağı tarih Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün resmi internet adresinden yayınlanacak.

Etkinlik haftası boyunca yaklaşık 2000 vatandaşımız stantları ziyaret etti.

Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kale yürüyüşüyle sona erdi. Halk Sağlığı Haftası’nın bu yılki teması olan “Sağlık İçin Hareket Edelim” den yola çıkılarak Atatürk Meydanı’ndan Giresun Kalesi’ne yürüyüşle sona erdi.

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir