Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10997 kez okundu. | Kategori : SAĞLIK
Haberin Tarihi :   24 Mart 2011 - 09:15

Kist Hidatik Hastalığı ile Mücadele Projesi

Büyüt
Küçült
Kist Hidatik Hastalığı ile Mücadele
Kist Hidatik Hastalığı ile Mücadele Projesi 2011 yılı saha çalışmalarına başlandı

Kist Hidatik Hastalığı ile Mücadele Projesi
 2011 yılı saha çalışmalarına başlandı

        
         İl Tarım Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ve Valiliğimiz İl Özel İdaresi finansmanı ile geçen yıl uygulamaya konulan “Kist Hidatik Hastalığı ile Mücadele Projesine” 2011 yılında da devam edilecektir. Bu kapsamda saha çalışmalarına Giresun Merkez ve 15 ilçemiz de  başlanmıştır.
 
         Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğümüz koordinasyonunda yürütülen projenin amacı; Köpeklerde sık rastlanan ve halk sağlığı açısından da önemli bir paraziter zoonoz olan Kist Hidatiğe (Ekinokok) karşı ilaçlı mücadele yapmak ve hayvan sahiplerinde  bilinç düzeyinin artırılmasıdır. 2011 yılı İlkbahar döneminde yürütülmekte olan Kuduz aşılama kampanyası sırasında aşılanan her köpeğe ekinokok  parazitine karşı tablet formunda (Prazikuantel etken maddeli veteriner antihelmintik) oral yolla 6 hafta arayla iki defa  ücretsiz ilaçlama yapılması hedeflenmektedir. Ayrıca hayvan sahipleri hastalığın önemi, korunma ve ilaç kullanımı konusunda bilinçlendirilmektedir. Giresun hayvan barınağındaki sahipsiz köpeklerde, Belediye, Hayvanları Koruma Derneği ve Veteriner Hekimleri Odası ile işbirliği içerisinde proje kapsamında ilaçlanmaktadır.
 
         İlkbahar dönemi saha çalışmaları Haziran sonuna kadar tamamlanacak olup, sonbahar döneminde de ilaçlamaya devam edilmesi planlanmaktadır. Geçen yıl  projenin ilk fazında yürütülen saha çalışmaları gözlemleri ve hayvan sahiplerinin gösterdiği  ilgiden ötürü; projenin hayvan ve halk sağlığı açısından önemli faydalarının olacağı düşünülmektedir.                    
 
                                                                                                   21/03/2011
 
 

                             Giresun Tarım İl Müdürlüğü
                                                                                                    



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir