Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6696 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   22 Aralık 2021 - 09:25

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BALIKÇI BARINAĞI GİRESUN’A YAPILIYOR

Büyüt
Küçült
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BALIKÇI BARINAĞI GİRESUN’A

 

MİLLETVEKİLİ SABRİ ÖZTÜRK, GİRESUN BALIKÇI BARINAĞINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BALIKÇI BARINAĞI GİRESUN’A YAPILIYOR

Yapımına başlanılan, Giresun Balıkçı Barınağında incelemelerde bunulan AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk “inşaatına başlanmış olan Giresun Balıkçı Barınağımız, neredeyse bir Liman büyüklüğüne erişecek olup, tamamlandığında çok uzun yıllar, Giresun’umuzdaki ve civar illerdeki balıkçılarımıza hizmet verecektir” dedi.

Tamamlandığında Türkiye’nin en büyük Balıkçı Barınağı olacağını belirten Öztürk, Balıkçı Barınağının 2025 yılında tamamlanıp, hizmete gireceğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Trabzon Bölge Müdürü ile birlikte Balıkçı Barınağını ziyaret ederek çalışmaları inceleyen ve Giresun Balıkçı Barınağına ilişkin bilgi veren Öztürk, şunları kaydetti;

Giresun Merkez ile Keşap ilçesi arasında kalan Uzuncakum mevkiinde yapımına başlanan Balıkçı Barınağımızda çalışmalar şu an %3,5 seviyesindedir. Giresun ve bölgemiz için çok önemli bir yatırım olacak ve Türkiye’nin en büyük balıkçı barınağı olacak. Özellikle bizim küçük liman diye tarif ettiğimiz mevcut limanımızda kışın büyük balıkçı teknelerinin gelmesi ile çok sıkışmakta ve yer sorunu oluşmaktaydı. Yeni yapılmakta olan Balıkçı Barınağımız ile bölge açısından da ilimiz açısından da bu ihtiyacı karşılayacaktır. Büyük mendirek uzunluğu 935 mt olup, 260 mt uzunluğunda tali mendirek bulunmaktadır. Rıhtım uzunluğu 768 mt. olup çok geniş bir rıhtımı vardır. Çekek yeri uzunluğu da 360 metre ile gerçekten büyük bir projedir. Balıkçı barınağı deyince, irili ufaklı Karadeniz sahili bandında birçok balıkçı barınağı bulunmaktadır. Ama İlimize yapılan yeni Balıkçı Barınağımız, adeta limana yakın büyük bir barınak olarak bölgeye hitap edecektir. 

Etüt projeler 2016'da başladıktan sonra 2020 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile yatırım programına alınmış olup, 2021 yılında da yapım ihalesi gerçekleştirilerek inşaatına başlanmış, çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir. Balıkçı Barınağımız tabii hem bölge için hem ilimiz için son derece önemli, bunun yanında benim açımdan da ayrı bir yeri var. Aksu mahallesi çocuğuyum, Aksu Mahallesi'nin hemen devamında Uzuncakum mevkii burası, çocukluğumuzun geçtiği yerler, balık tuttuğumuz yerler. Evrenkaya dediğimiz nokta rıhtımın, balıkçı barınağının tam da başladığı nokta, o kayaya bitiştirilerek yapılıyor.  Böylece çocukluğumuzun geçtiği, anılar biriktirdiğimiz yerde, böyle bir hizmet kazandırılmasında çorbada tuzumuz varsa ne mutlu bize, son derece mutluyuz.

Yeni yapılan balıkçı barınağının bir özelliği daha var, Giresun Adasına çok yakın bir konumda, bu sebeple tamamlandığında belki buradan adaya sefer yapan turlar tekneler düşünülebilir. Yine küçük balıkçı teknelerimiz de Balıkçı Barınağının geniş rıhtımından istifade edebileceklerdir. 

Sayın cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Ulaştırma Bakanımıza, Bölge Müdürümüze, bürokratlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz, bölgemize hayırlı uğurlu olsun inşallah. Yapımı 2025 yılında tamamlanmış olacak, tamamlandığında hakikaten balıkçılarımız ve sektörümüz çok rahat edecek, ilimiz ve bölgemiz çok güzel bir eser kazanmış olacak” dedi.

MEVCUT BALIKÇI BARINAĞI HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEK

Mevcut Balıkçı Barınağının da hizmet vermeye devam edeceğini belirten Milletvekili Sabri Öztürk; “Kamuoyunda mevcut balıkçı barınağı kaldırılacak mı yoksa faaliyetlerine devam edecek mi? diye sorular sorulmakta. Mevcutta çok yoğun talep olduğu için orası ihtiyacı karşılamıyor ama yine birçok balıkçı teknemiz var, yöresel balıkçılarımız var, dolayısıyla onlar orada kalmaya devam edecek burası daha çok bölgede büyük balıkçılık yapan büyük teknelere hitap eden, büyük bir liman olacak. O yüzden eski balıkçı barınağı hizmet vermeye devam edecek.  Şu anda fiziki gerçekleşmesi yaklaşık yüzde 3,5 civarında, inşaat hızla devam ediyor 2025-2026 gibi sözleşme süresi var inşallah dileğimiz, müteahhitin çok daha hızlı çalışıp, daha erken bitirmesidir.

GİRESUN LİMANI’NIN GİRESUN’A ÇOK BÜYÜK KATKISI VAR

Giresun limanı ile ilgili tartışmalara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Öztürk;

“Burada bürokrat arkadaşlarla ve balıkçı arkadaşlarla görüşmelerimiz sırasında yine konu açıldı. Zaten Giresun kamuoyunda da Liman konusu sık sık gündeme gelmekte. Giresun Limanımız 1950'lerde rahmetli Menderes döneminde yapılan, Giresun için dev bir eserdir. Bu büyük eseri kazandıranlara teşekkür ediyoruz. Balıkçılarımız daha iyi bilirler, Karadeniz Bölgesi'nin konumuna göre Liman ağızlarının şiddetli Karayel rüzgarlarını almaması tavsiye ediliyor, özellikle Liman ağzı poyraz'a bakarsa teknelerin daha kolay girip çıkacağı hesaplanmaktadır. Ancak Giresun limanı yapılırken tabii ki muhtemelen bu gözden kaçmış olabilir ya da o zamanın teknoloji imkanları buna el vermemiş olabilir ama limanımız netice itibariyle 1999'daki deniz afetinden sonra 2002 yılında AK Parti iktidara geldikten sonra restore edilmiş ve limanı uç kısmı uzatılmıştı. Uzatılması ile birlikte bu karayel rüzgarının olumsuz etkisi önlenmiş oldu. Belki uzun vadede, ileriki yıllarda yeniden bir liman yapmak gerektiğinde belki Giresun’un doğu bölgesinde farklı planlamalar olabilir ama bu günümüzün konusu değil. Şu an mevcut Limanımız, Karadeniz'deki en yoğun çalışan limanlarımızdan bir tanesi, Giresun ekonomisine çok ciddi katkıları var. İstihdam sağlıyor, doğrudan veya dolaylı olarak şehrimize, nakliyecisine, otelcisine, sanayideki esnafına herkese katkısı var.  Dolayısıyla Limanın bugün aktif olarak çalışmasından Giresun halkı olarak memnunuz. Zaman zaman oradaki yatay depolar ile ilgili tartışmalar olabiliyor, bununla ilgili hem ulaştırma bakanlığı hem de liman sahipleri arasındaki görüşmeler sürüyor. Bu görüşmeler neticesinde, depoların biraz daha düzeltilerek Liman içerisinde farklı yerlere taşınma gibi, belki manzarayı kapatmayacak bir çözüm bulunması, belki Limanın doğu tarafına taşınması gibi çalışmalar var. Bir çözüm yolu bulunması için görüşmeler devam etmekte. Giresun halkına ekonomik olarak değer katan, istihdam sağlayan bu tür eserleri korumak, bu tür müesseselerin çalışmasına yardımcı olmak lazım diye düşünüyorum” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir