Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15452 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2017 - 12:18

Sabri Öztürk Referandum Çalışmalarına Devam Ediyor

Büyüt
Küçült
Sabri Öztürk Referandum Çalışmalarına Devam
AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması öncesi Giresun’u karış karış gezerek vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması öncesi Giresun’u karış karış gezerek vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

Şehir merkezinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Öztürk, düzenlenen mahalle toplantılarında da vatandaşlarla buluşarak yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatıyor.

Fevzi Çakmak Mahallesinde düzenlenen geniş katılımlı mahalle toplantısında konuşan Milletvekili Öztürk, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte uluslararası ve bölgesel sorunların çözümünde Türkiye’nin daha çok söz ve hak sahibi olacağını belirtti. Çözüm üreten ve garantör ülke olarak Türkiye’nin bölgedeki ağırlığının artacağını da ifade eden Öztürk, Türkiye’ye yönelik tehditlerin bertaraf edileceğini de sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte bürokrasinin azalacağını, hizmetlerin artacağını söyleyen Öztürk, daha hızlı ve etkili hizmet için yeni sistemde yeni kurumların kurulmasının kolaylaştığını ve insanımızın ihtiyaçlarının anında karşılandığını belirtti.

15 Yılda Başardıklarımızı 5 Yıla Sığdıracağız

 

AK Parti iktidarı döneminde 15 yılda başarılanların, yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte artık 5 yıla sığdırılacağını söyleyen Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:’’ 15 yıl boyunca önümüze sayısız zorluk ve engel çıkarıldı. Buna rağmen, Türkiye’yi 15 yılda üç kat büyütmeyi başardık. Kurucu Genel Başkanımıza “Muhtar bile olamaz” dediler, milletvekili olmasını engellediler. Milletin desteğiyle bu engeli aştık ve Recep Tayyip Erdoğan’ı Başbakan yaptık. 2007’de Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 icadını çıkardılar, CHP hemen sahiplendi, Meclise girmedi. Seçimin ilk turunun akşamında 27 Nisan e-muhtırası geldi. Demokratik tepkimizi hemen gösterdik, milletimizin hak ve kazanımlarını çiğnetmedik. Millete “Cumhurbaşkanını millet seçsin mi?” diye sorduk.  Milletimiz % 69’la Evet dedi. 2008’de partimize kapatma davası açıldı. Anayasa Mahkemesi bir oy farkla kapatma talebini geri çevirdi. Olmadı, bu kez de yabancı istihbarat örgütlerinin güdümündeki FETÖ sahaya sürüldü. 7 Şubat 2012’de MİT krizi yaşandı, MİT Başkanı ve Başbakan tutuklanmak istendi. Yetmedi, Gezi olayları tezgâhlandı. Devasa bir düşmanlaştırma ve ötekileştirme kampanyası yürütüldü. Hemen ardından FETÖ’nün 17-25 Aralık yargı-emniyet darbe girişimi geldi. Milletimizin desteğiyle bunun da üstesinden geldik. Milletimiz 1 Kasım’da bu gidişe dur dedi. Şimdi anladık ki daha o günden FETÖ eliyle, kanlı ve hain bir darbe girişiminin hazırlıklarına başladılar. 15 Temmuz’daki hain ve alçak kalkışma girişimi milletimizin kahramanlığı ve cesareti sayesinde bir demokrasi zaferiyle neticelendi. İşte bütün bunları yaşadık. Bunlara rağmen neler başardık? Gayri safi milli hâsılamız 359 milyar liradan 2 trilyon 338 milyar liraya çıktı. Kişi başına milli gelir 5.500 liradan 30 bin liraya yükseldi. Üniversiteli gençlerimizin burslarını 45 liradan 400 liraya çıkardık. Asgari ücreti 174 liradan 1404 liraya yükselttik. Memurlarımızın ortalama maaşını 691 liradan 3.684 liraya çıkardık. Çiftçimize verilen tarımsal destekleri 9 kat, hayvancılık desteğini 45 kat artırdık. Ortalama emekli aylığını 276 liradan 1380 liraya yükselttik. 65 yaş aylığını 25 liradan 223 liraya çıkardık. İhracatımız 36 milyar dolardan 143 milyar dolara çıktı. Paradan 6 sıfırı attık. IMF’ye borcumuz kalmadı. Havalimanı sayımız 39’dan 55’e, yolcu sayımız 34 milyondan 174 milyona yükseldi. Bölünmüş yollar 6.100 kilometreden 25.197 kilometreye çıktı. Savunma sanayimizde yerli üretim oranını %24’ten %60’a çıkardık. Say dur, bizde icraat bitmez. Mevcut sistemle nelere maruz kaldık, neleri başardık. Karar milletin. Mevcut sistemin tüm engellemelerine rağmen, karşımıza çıkarılan içli dışlı onca badireye rağmen, Türkiye’yi 15 yılda tam üç kat büyüttük. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile 15 yılda başardıklarımızı artık 5 yıla sığdıracağız. Türkiye’nin hızına hız, gücüne güç katacağız. İşin özeti budur.’’



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir