Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 18936 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   17 Haziran 2017 - 12:05

Vali Karahan Bulancak’ta

Büyüt
Küçült
Vali Karahan

Sayın Valimiz Hasan Karahan,16 Haziran Cuma günü Bulancak ilçemizde bir dizi incelemelerde bulundu.

İlçeye gelişinde Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge tarafından karşılanan Vali Karahan, ilk olarak kimsesiz ve yetim çocukların Kaymakamlığa başvurarak istedikleri bisikletler için düzenlenen bisiklet dağıtımına katılan Vali Karahan, çocukların sevincine ortak oldu. Dağıtılan bisikletlerin çocuklara hem karne hem de bayram hediyesi olduğunu ifade eden Vali Karahan, çocukların bisikletleri dikkatlice, kazasız, belasız günlerde kullanmalarını diledi.

Ardından Bektaş yaylası yolu üzerinde atıl durumda olan Kuşluhan İlköğretim okulunu inceleyen Vali Karahan “Köylü Projesi” kapsamında turizme katkı sağlamak amacıyla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce okulda yapılacak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Şuan atıl durumda olan ve eğitim öğretimde kullanılmayan okulda Halk Eğitim Merkezince el sanatlarıyla ilgili çeşitli derslikler açılarak kurslar düzenleneceği bilgisini veren yetkililer, Bektaş Yaylası yolu üzerinde olan yörenin,  turizme kazandırılması için bungalov tarzı küçük yapılar inşa edileceğini ve buralarda yapılan el sanatları başta olmak üzere çeşitli ürünlerin satışının yapılacağını söyledi.

Projeyi oldukça beğenen Vali Karahan, biran önce projenin hayata geçirilmesi için çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.

Ardından Bulancak’ta bulunan Mola Tekstil firmasını gezen Vali Karahan, fabrika içinde incelemelerde bulundu.

230 çalışanı bulunan firmanın Eylül ayında geçmeyi planladıkları yeni binaya taşınma işlemlerinin tamamlanmasının ardından 400 ila 500 kişi arasında işçi çalıştıracak olmasının ilimiz istihdamına katkı sağlayacağını söyledi

Son olarak ilçede yapımı tamamlanan 24 Derslikli Fen Lisesi ve 100 kız ve 100 erkek olmak üzere 200 kişi kapasiteli öğrenci pansiyonu inşaatında incelemede bulunan Vali Karahan, inşaatın son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Okulun ve pansiyonun yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi için çalışmaların aksatılmadan devam etmesi talimatını verdi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir