Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14204 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2017 - 12:09

Cemal Öztürk Referandum Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Büyüt
Küçült
Cemal Öztürk Referandum Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam
Referandum çalışmalarına hız kesmeden devam eden AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, şehir merkezinde esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek yeni anayasanın Türkiye için neden bu denli önemli olduğunu anlattı.

Referandum çalışmalarına hız kesmeden devam eden AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, şehir merkezinde esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek yeni anayasanın Türkiye için neden bu denli önemli olduğunu anlattı.

Vatandaşların yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili sorularını da cevaplandıran Milletvekili Öztürk,’’Yeni sistemde Hükümet ve Meclis uyumlu çalışıyor, Hükümet ile Meclis arasında yeni bir uzlaşma kültürü ortaya çıkıyor. FETÖ ve vesayet odakları tümden temizleniyor. Demokrasimiz ve özgürlüğümüz güvence altına alınıyor, demokratik reformlar hız kazanıyor. Cumhurbaşkanına, yardımcılarına ve bakanlara cezai sorumluluk geliyor. Meclisin denetleyici yetkileri güçleniyor. Bağımsız ve tarafsız yargı geliyor. Kuvvetler ayrılığı ilkesi derinlik kazanıyor. Askeri yargı kaldırılıyor, asker-sivil ayrımı bitiyor. Vatandaşlarımızın hepsi aynı yargı kurumlarına tabi oluyor. Sıkıyönetim uygulaması tümden kaldırılıyor. Silahlı Kuvvetler Devlet Denetleme Kurulu’nun işleyişi içine alınıyor. Gençlerin demokrasiye ve siyasete katılımı artıyor. Temsilde adalet geliyor. Artan nüfusun Mecliste temsili sağlanıyor. Vatandaşımız kendi ilinde daha fazla temsilciye kavuşuyor.’’dedi.

2023 Hedeflerini Gerçekleştireceğiz

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde milletin gönlünü kazanan, milletine güvenen, çoğunluğun oyunu alıp öyle seçilecek diye konuşan Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:’’Tutturmuşlar bir laf, Tayyip Erdoğan sonrası ne olacak, sıkıntı mı çıkacak? Hiçbir sıkıntı olmaz Allah’ın izniyle. Millet nasıl Tayyip Erdoğan’ı, Erbakan’ı, Özal’ı, Menderes’i, Atatürk’ü bulup çıkardıysa, yine her zaman kendinden olanı bulup çıkarır. Bizden sonra ne olacak? Partiler adaylarını gösterir, millet de yeni Cumhurbaşkanını seçer. Asıl mevcut sistem problemli bu konuda. Yapısında, işleyişinde sayısız sıkıntı var. Düşünün, mevcut sistemde milletimiz tutup sandıktan Tayyip Erdoğan’ı çıkarmasaydı, Ak Parti’yi birinci parti yapmasaydı, 90’lı yılların parçalanmış siyaseti sürseydi ne olurdu Türkiye’nin hali? Ama ne oldu? Aziz milletimiz istikrarı seçti, güveni seçti, kendi mayasından olanı bulup çıkardı. Bu milletin ferasetine, sağduyusuna, en çok da demokrasi tecrübesine güveneceksin. Millet doğru adamı eğrisinden pek güzel ayırır. Hele de bizimki gibi milletin bizzat kendisinin kurduğu partilerde. Bizim partimiz millete tepeden bakanların partisi değil. Bizim partimiz milletin içinden çıkanların partisi. Millet gider, doğru partiyi, doğru adamı seçer. Zaten öyle bir sistem kuruyoruz ki milletin gönlünü kazanan, milletine güvenen, çoğunluğun oyunu alıp öyle seçilecek.  Yeni sistem kişi üzerine kurulu değil. Hızlı karar alan, uygulayan, etkili ve daha icraatçı bir yönetim anlayışı üzerine kurulu. Güzelliği de burada. On yıl sınırını da bu yüzden getiriyoruz zaten. Siyaset kendini sürekli yenileyecek. Milletin bağrından milletin taleplerine, isteklerine uygun yeni nesiller çıkacak. Biz 2023 hedeflerini gerçekleştireceğiz. Ardından 2053, 2071 hedeflerine böyle ilerleyeceğiz.’’



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir