Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13912 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   08 Nisan 2017 - 22:20

Cemal Öztürk Referandum Çalışmalarına Keşap'da Devam Etti

Büyüt
Küçült
Cemal Öztürk Referandum Çalışmalarına Keşapda Devam
AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Keşap ilçesinde referandum çalışmasında bulundu.

Esnaf ve vatandaşlarla bir bir sohbet eden Milletvekili Öztürk, AK Parti İlçe Teşkilatı’nda partililerle buluştu. Burada bir konuşma yapan Milletvekili Öztürk, Keşap ilçesinin üzerine düşeni yapacağına inancının tam olduğunu söyledi.

 

Öztürk konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte istikrarın perçinleneceğini, güven ve huzurun artacağını, demokrasinin güçleneceğini ve Türkiye’nin güçleneceğini de sözlerine ekledi. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı ve Hükümetin daha hızlı karar alacağına, daha büyük ve etkili icraatların yapılacağına, dev projelerin artacağına dikkat çeken Öztürk, yeni sistemle birlikte Türkiye’nin daha çok büyüyeceğini ve daha çok gelişeceğini vurguladı.

Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde, kurulacak hükümete güvenoyunu sandıkta bizzat milletin verdiğine dikkat çeken Öztürk, yeni sistemle birlikte beş yıllık kesintisiz istikrar dönemlerinin geleceğini belirtti. Yeni sistemde yasama ile yürütmenin sandıkta ayrılacağını, Meclisi de Hükümeti de milletin seçeceğini söyleyen Öztürk,’’ Yeni sistemde milletin iktidarı, milletin sistemi güçlenecek. Çift başlılık ortadan kalkacak. Tek elden etkili ve hızlı yönetim gelecek. Yasama ve yürütme ayrılığı sandıkta gerçekleşecek. Halk bir sandıkta Cumhurbaşkanını, diğer sandıkta Hükümeti seçecek. Yeni hükümete güvenoyunu halk vermiş olacak. Bir kişi en fazla iki defa seçilebilecek. Cumhurbaşkanlığı süresi 2 dönemle, yani en fazla 10 yılla sınırlandırılacak. Cumhurbaşkanlarına hem siyasi hem cezai sorumluluk gelecek. Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday gösterilme şartları kolaylaşacak. 100 bin imza toplayan bile aday olabilecek. Demokratik rekabet teşvik edilecek. Başarısız lideri halk sandıkta cezalandıracak. Meclis Cumhurbaşkanını ve Hükümeti denetleyip soruşturacak.’’dedi.

 

Öztürk, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:’’Bu milletin demokratik iradesine, demokrasi bilincine tek adamlık falan sökmez. Ne dedik zamanında? Sandık her şeydir. Bu millet kendisine tepeden bakmaya, zorla bir gömlek giydirmeye, kendi bildiğini okumaya kalkışanlara öyle bir demokrasi tokadı atar ki sandıkta, o kişi bir daha kendisine gelemez. Bu millet kimi nereye çıkaracağını, kimi nerede tutacağını çok iyi bilir. Hiç kimse merak etmesin. Kalbinde Allah korkusu ve millet sevdası olandan tek adam olmaz. Sandıkta yüzde 50’nin üzerinde oy alıp meşru yoldan iktidara gelen, on milyonlarca seçmenin oyunu almış, güvenini kazanmış olandan tek adam olmaz. Meclisin ve bizzat milletin denetlediği birinden tek adam olmaz. Üstüne üstlük, mevcut sistemde Cumhurbaşkanı hem yetkili hem sorumsuz değil mi? Bu iyi bir şey mi? Yeni sistemde Cumhurbaşkanı artık yetkili olduğu kadar, sorumlu da olacak. Meclise karşı cezai sorumluluk, millete karşı siyasi sorumluluk taşıyacak. Yeni sistemin güzelliği burada. Buradan tek adam çıkar mı? Çıkmaz.’’



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir