Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 72388 kez okundu. | Kategori : TANITIM
Haberin Tarihi :   22 Haziran 2017 - 02:31

İğne Oyası Havlu Kenarları İle Yaratıcılık

Büyüt
Küçült
İğne Oyası Havlu Kenarları İle

Kadınların günlük yaşamlarında yerini alacak ürünleri üretmesi ile zamanın ilerleyen dönemlerine taşınan iğne oyası havlu kenarları, modelleri açısından simgeselliğin ön planda tutulduğunu göstermektedir. Bir ürünü sıradan olmaktan çıkaran özelliklerin başında yer alan ürüne katılan görsellik ile o ürüne canlılık kazandırılması sağlanabilmektedir.

Bu tür el işçilik ürünlerinin maliyete yansıması birçok unsurun fark edilerek belirgin olanın yerini almasını sağlamaktadır. İğne oyası havlu kenarları, genç kızların geçmişten günümüze kadar süreklilik gösteren unsur olarak çeyizlerinde yer alması ile dikkat çeken ve görsel açıdan farklılık gösteren oyaların, kullanımı ile gelenek ve göreneklerin ileriye taşınması sağlanmaktadır. El sanatı ürünlerinin önemli örneklerinden iğne oyasının kullanıldığı alanların birbirinden farklı hizmetleri oluşturması ile yenilikler farklı bir kimlik kazanarak bu ürünlere yansıtılmaktadır.

Gelenekler Ve Görenekler İçerisinde İğne Oyaları

Türkiye, kuruluşundan bu yana çeşitli el sanatları alanında ön plana çıkmış ülkelerden biri olarak tarih sahnesine çıkmaya başlamıştır. Yapılan ürünlerin kalite derecesi, Türk işçilik adının tanınmasını sağlamıştır. Kadınların iş hayatına el sanatları içerisinde adımlarını atmaları ile bu ürünlerin hayatı süsleyen unsurlar olarak süreklilik göstermesi konusunda başarılı bir adım atılmıştır.

İğne oyası havlu kenarları, her evde kullanılan havlu kenarlarının kadınların yaratıcılıklarını sergileyecek motifleri işlemesi ile eşsiz bir görünüm kazanmalarına yardımcı olmaktadır. Birbirinden güzel ve değerli ürünlerin çıkışı ile el sanatı alanında yaratıcılıkla şekillenen yeni pazarların kurulmasına imkan tanınmaktadır.

El Sanatlarının Vazgeçilmez Ürünleri

El sanatları, her devletin kendi kültürünü yansıtmasına yardımcı olan ürünlerin devamının adıdır. Kültürel ögelerin ön planda yer aldığı motif ve desenler ile şekil kazanan ürünler, o coğrafya üzerinde yaşamış halkın yaşam şartları konusunda gerekli donanımları günümüze ulaştırmakta araç görevinin üstlenmektedir.

El sanatı işçilik ürünlerinden biri olarak yerini alan iğne oyası havlu kenarları, sanatın kadınların ellerinde şekillenerek yaratıcılık ile buluşmasına imkan tanımaktadır. Çeşitli renk ve motiflerde havlu kenarlarına işlenen oyaların görünüm açısından farklılık göstermesi sağlanmaktadır. Kadınlar tarafından uzun zaman ve emek içerisinde yapılan el sanatı ürünleri fiyat açısından seri olarak üretilen ürünlere kıyasla daha farklı fiyat çizelgesi içerisinde yerini almaktadır.

Sanatın Yaratıcılık Yönünün Sergilenmesi

İğne oyası havlu kenarları, dantel, yemeni vs… gibi birbirinden ayrı şekil ve görünümlerde olan el işçilik ürünlerinin üretiminde izlenen aşama aşama yol ile farklı zeminler içerisinde yeni bir oluşumun yaratılması sağlanmaktadır. Ortaya çıkan sonuç dahilinde zamanla ilerleme kaydeden el sanatı ürünlerinde teknoloji ile yaratılan bilgiler ışığında farklılık her zaman için denenmektedir.

El işçiliğinin ve sanatının adının yansıtılmasını sağlayan bu tür küçük emek isteyen ürünlerin, yaşamda yer edinmesini sağlama konusunda atılan adımlar ile büyük bir başarı kitlesi yaratılmaya başlanmıştır….



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir