Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12075 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   18 Ocak 2018 - 13:01

Yağlıdere’de İlçe Esnafıyla İstişare Toplantısı Düzenlendi

Büyüt
Küçült
Yağlıdere’de İlçe Esnafıyla İstişare Toplantısı

Yağlıdere’de İlçe Esnafıyla İstişare Toplantısı Düzenlendi

Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, ilçe esnafıyla bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi.

Belediye toplantı salonunda tertip edilen toplantıda, yapılacak ve yapılmakta olan projeler hakkında esnafı bilgilendiren ve sıkıntılarını dinleyen Kırhasanoğlu, istişare toplantılarının bundan sonra düzenli olarak yapılacağını söyledi.

Amaçlarının ilçeye hizmet etmek olduğunu en güzel hizmetleri ilçeye kazandırmak olduğunu söyleyen Kırhasanoğlu,’’şöyle devam etti:

‘’Göreve seçildiğimiz 2009 yılından bu yana ilçemizin olmazsa olmazı olan birçok projeyi hayata geçirdik. Bunlardan bazıları, çevre yolu, dere ıslah projeleri, içme suyu, kanalizasyon alt yapı, içme suyu şebekesi, üst yapı, hükümet konağı, Pazar yeri, yeni belediye hizmet binası, futbol sahası, düğün salonu, otogar gibi projeler ilçemizin hizmetine sunuldu. Anadolu’daki ilçeler olduğu gibi ilçemizde de nüfus problemi var. Bu sadece Yağlıdere’de değil diğer ilçelerin tamamında bu sıkıntı yaşanmaktadır. Bölgemizde asgari ücretle iş olsa bile çalışmak istenmiyor. İstanbul veya değişik şehirlere gitmek istiyor.

KALDIRIM İŞGALİ

İlçede esnafıyla ilgili kaldırım konusunda çok sayıda şikayet alıyoruz. Bununla ilgili daha önceden bir çalışma yapmıştık. Esnaflar tek tek dolaşılarak uyarılar yapılmıştı. Esnafımıza bu konuda gereken kolaylığı da sağlamıştık. Esnaf ve halk olarak hep beraber bu ilçede yaşıyoruz. Kimseyi rahatsız etmeden uygun bir şekilde çalışmaya da özen gösterelim.

GÖLET PROJESİNİN 24 OCAKTA İHALESİ YAPILACAK

biz ilçemizi daha cazip hale getirip gençlerimizi,kadınlarımızı,esnaflarımızı,burada tutabilmek için yeni yeni daha değişik adımlar atmamız gerekiyor. Burayı daha cazip hale getirip insanları burada tutmaya çalışmamız lazım. Bizler iki yıl önce halkımıza gölet rekreasyon alanı yapmayı taahhüt ediyoruz demiştik. Bu proje geçtiğimiz günlerde programa alındı. Bu ayın 24’ünde ihalesi yapılacaktır. İnşallah ilçemize çok büyük katkısı olacaktır.

TOKİ VE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

İlçemizde merkezi sistemli kaloriferli binaların az olması buradaki memurların burada oturmamasının birinci nedeni budur. İkinci nedeni ize Yağlıdere’deki dolmuş durağıdır. Bize gelen sıkıntılardan biz bunu çıkarıyoruz. Üçüncü nedeni de sosyal aktivelerin az olmasıdır. Bizde bunları çözmek için Yağlıdere’de inşaat yapan firmalara kolaylık sağlamaya çalışyoruz.Buradaki kaloriferli binaların sayısı artsın.ve burada oturan sayısı çoğalsın diye bu konuda çalışmalar var.biz buradaki inşaat firmaların yeteri kadar bu işi üstlenemediklerini gördük. Bizde bununla alakalı dedik ki TOKİ’ye başvuralım. TOKİ vasıtasıyla ilçemize konutlar yaptıralım. Bu konuyu da çözelim diye çalışma başlattık. Bu TOKİ’nin birinci kısmı kazankaya bölgesindeki kentsel dönüşüm projesi buradaki eski ve çarpık yapıların ve burada 1965 yılında afet evleri diye yapılan blokların yıkılarak buraya konut, iş yeri, meydan oluşturarak güzel bir mekân ortaya çıkarmaya çalışacağız. Bununla ilgili TOKİ ile birinci protokolü imzaladık. Proje çalışmaları devam ediyor. Buranın zemin etüdü yapıldı. İnşallah bunu hayata geçireceğiz. Buraya yapılacak yeni konutların tamamen dolacağını umut ediyoruz. Burada duran insanların ilçe esnafına büyük katkısının olacağını düşünüyoruz.
Bide kaymakamlık lojmanın olduğu alanın karşısında 5176 metre kare arazi var. Buraya da TOKİ’ye tahsis ettik. Buraya da TOK Evleri yaparak ilçemizde oturan sayısın daha da yükseltme planımız var.

SANAYİ PROJESİ

İlçede sanayi işiyle uğraşan esnafımız için sanayi projesi başlatacağız. İlçemiz elekçi mevkiinde bir yer var. Buradaki yer sahipleriyle görüştük. Yer sahipleri olumlu görüş bildirdiler. Bu yere bir proje yaptırıp arkadaşlarla görüşüp sanayi problemini kaldırma peşindeyiz. Burada sadece Yağlıdere’de üretim yapan esnafımıza hitap etmeyecek. Dışarıdan gelecek olanlar içinde 400 metre kare büyüklüğünde de iş yerleri yapmak istiyoruz. Burada büyük dükkânların yapılmasıyla birlikte ilçede çalışan sayımız da artacak.

YAĞLIDERE ALUCRA KARA YOLU

Yağlıdere Alucra Kara yolu için kısa bir süre içinde yolun geri kalan kısmının yapılması için ihalesi olacak. Bununda takipçisi olmaya devam ediyoruz.

MESLEK YÜKSEK OKULU

Yağlıdere ilçemize hayırseverlerin desteğiyle yapılan Meslek Yüksek Okulu eylül ayında ilçe halkının hizmetinde olacaktır. Bu okulumuzun da buraya katkısı olacaktır.

YAYLA TURİZMİ

Yayla turizmini artırmamız gerekiyor. Bununla ilgilide çalışmamız gerektiğine inanıyoruz. İlçemizin en önemli yerlerden bir tanesi GÖLYANI obasıdır. Herkesin beğendiği her an görmek istediği bir yaylamızdır. Burası daha öne sit alanı ilan edildiği için burada bir çalışma yapılamıyor. Bunun için çevre ve şehircilik il müdürlüğümüze başvurduk. Buradaki yapılaşmayı buradaki sit alanını 2.veya 3.dereceye aldırarak buraya bir proje yapılıp izin almaya çalışacağız.

KEPEÇ İÇME SUYU

Yazlık köyünden ilçemize gelen içme suyu yazın ara sıra azalma meydana geldiğini gözlemliyoruz. Bunla ilgili görüşmeler yaptık. Suyun yukarısın da gelen bir su daha var. O suyuda bağlarsak bundan sonra ilçede su sorunu yaşanmayacaktır. Buradan gelecek suyla birlikte ilçemizde uzun yıllar su sıkıntısı yaşanmayacaktır.

GÜNLÜK YAYLA SUYU

İlçeye bağlı Tepeköy, Kurucalı, Günece, Ahallı mahallesi ile Küçükköy, Akköy ve Şahinyuva köyleri için Günlük Yaylası'ndan yaklaşık olarak 30 kilometreden gelen su şu anda Tepeköy mahallemize bağlantısı yapıldı.Diğer bölgelerin sudan faydalanması için suyu ulaştırmayı hedefliyoruz.

MAHALLE YOLLARINDA BETONLAMA ÇALIŞMASI

Mahalle yollarında yol çalışması her yıl devam ediyor.bu sene ilçemize bağlı mahalle yollarında betonsuz ve asfaltsız yer bırakmamaya çalışacağız.

YENİ MEZBAHANE YAPIMI

İlçede uzun yıllardır eksikliği hissedilen mezbahane projesine de inşallah ilçeye kazandıracağız. Yaptığımız proje kabul edildi. İnşallah 2018 program yılına aldırıp bu mezbahane eksikliğini de gidermiş olacağız. Son derece önemli bir proje olacak. Soğutucu arabasın da  tutunda veterinerine kadar her şeyi son sistem olacak. Bu bu proje sadece ilçemiz merkezindeki esnaflara değil Üçtepe ve Sınır köyündeki esnaflarımıza da faydası olacaktır.’’dedi.

Toplantı istek ve taleplerin dinlenmesinin ardından sona erdi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir