Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12234 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   06 Nisan 2017 - 20:01

Öztürk, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Büyüt
Küçült
Öztürk, esnaf ve vatandaşlarla bir araya

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, referandum çalışmaları kapsamında şehir merkezinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Öztürk, 18 maddelik anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Vatandaşların yeni sistemle ilgili sorularını da cevaplandıran Öztürk, 16 Nisan’da yapılacak referandumun bir siyasi parti seçimi olmadığını, Türkiye’nin genelini ilgilendiren bir seçim olduğunu vurgulayarak;‘’İnşallah 16 Nisan’da ülkemiz için, milletimiz için, Türkiye’nin istikrarı için ‘evet’ desteklerinizi bekliyoruz.’’diye konuştu.

Artan Nüfusun Mecliste Temsili Sağlanıyor

Yeni sistemle birlikte milletvekili sayısının arttırılmasına yönelik soruları cevaplandıran AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk;’’Milletvekilliği, bir temsil görevi. Halkımız bizleri belirli bir süre için seçiyor, sizleri mecliste temsil ediyoruz. Türkiye’de şuanda 550 milletvekili var. 1995 yılından önce bu sayı 450 idi. 1995’te o dönemin SHP’si bugünkü CHP ile DYP bu sayıyı 550’ye çıkardı. Türkiye’nin nüfusu arttı, ihtiyaç diyerek bu sayı 550’ye çıkarıldı. 1995’te Türkiye’nin nüfusu 58 Milyon. Türkiye’nin nüfusu bugün 80 Milyona çıkmış. 20 Milyon nüfusumuz artmış.  Yeni sistemde nüfus artışıyla orantılı olarak 550 olan milletvekili sayısını 600’e çıkarıyoruz. Türkiye’de 143 Bin 166 vatandaşımıza bir milletvekili düşüyor. Avrupa Birliğinde ise bu ortalama 53 Bin 764 kişiye bir milletvekili olarak gözüküyor. Bugünkü şartlar içerisinde 550 olan milletvekili sayısını 600’e çıkarıyoruz. Bu düzenleme ile temsiliyet genişliyor, artan nüfusun Mecliste temsili sağlanıyor, milletvekilleri kendi ilinin proje, icraat ve sorunlarına odaklanıyor. Meclisin yeni sistemle artacak olan iş yükü açısından, görev dağılımında kolaylık sağlanmış oluyor. Vatandaşımız kendi ilinde daha fazla temsilciye kavuşuyor. Milleti temsil eden milletvekili sayısının artmasına karşı çıkmak demek, milletin daha fazla temsil edilmesine karşı çıkmak demektir.’’diye konuştu.

Gençlerimize Güveniyoruz

Yeni sistemle birlikte gençlerin ülke meselelerinde daha fazla söz sahibi olmasını hedeflediklerini belirten Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:’’18 ile 25 yaş arasında yaklaşık 8,5 Milyon nüfusumuz var. Bu gençlerimizin duygularını, taleplerini, sorunlarını dinleyecek iyi yetişmiş, temsil kabiliyeti olan gençlerimiz yok mu Türkiye’de. Bu gençler mecliste temsil edilse kötü mü olur. 18 yaşında milletvekilliği seçilme hakkı veriliyor diye tüm milletvekilleri 18 yaşında olacak diye bir şey yok. Gençlerimize bir imkân veriliyor. Medeni kanunumuza göre yıllardan bu yana 18 yaşına gelen bir gencimiz her türlü yasal işlemleri gerçekleştirebiliyor. 15 Temmuz’da vatan işgal edilmeye çalışıldığında, darbe teşebbüsü yapıldığında, Cumhurbaşkanımız milleti meydanlara çağırdığında en fazla meydanlara gelen ve özellikle o tankların önüne duran, üzerine çıkıp tankları durduran gençlerdi. 18 yaşında tankın önünde durup vatanı kurtardığında gençlerimiz kahraman, seçilme hakkı verelim dediğimizde çocuk. Bu doğru değil. Seçilme yaşını 18’e düşürülmesi demek bir haktır. Aday olacak gençlerimizi toplum seçecek.  Dünyanın gelişmiş ülkeleri de zaten bu yöne doğru gidiyor. Avrupa Birliğine üye ülkelerin %73’ünde seçilme yaşı 18. %73 den geri kalan ülkelerde ise bu yaş oranı 21, 22, 23 civarında. Tüm Dünya bu yönde gidiyor zaten. Bu düzenlemeyle gençlerimizin siyasette daha fazla görev almasını, daha fazla sorumluluk üstlenmesini istiyoruz. Siyasetin gençleşmesini, eğitimli, donanımlı gençlerimizin ülke meselelerinde söz sahibi olmasını hedefliyoruz. Biz gençlerimize güveniyoruz. Çünkü biliyoruz ki, Cumhuriyetimizin geleceği gençlerimize emanet. ‘’



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir