Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 16843 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   05 Nisan 2017 - 14:13

Sabri Öztürk Referandum Çalışmalarına Tirebolu'da Devam Etti

Büyüt
Küçült
Sabri Öztürk Referandum Çalışmalarına Tireboluda Devam

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, referandum çalışmalarına Tirebolu’da devam etti. Tirebolu’da esnaf ve vatandaşlarla, işçilerle, öğrencilerle buluşan Öztürk, akabinde ev ziyareti de gerçekleştirerek 16 Nisan’da yapılacak referandumda ‘evet’ desteği istedi.

Yeni hükümet sistemi ile birlikte toplumda aşırı uçların, sürekli kriz çıkaranların, sürekli kavga üretenlerin kazanamayacağını söyleyen Milletvekili Öztürk, yeni hükümet sistemi ile birlikte Türkiye’de bir uyumun ortaya çıkacağını belirtti. Öztürk, yeni sistemde kim daha çok hizmet ediyorsa, onun seçileceğini ve Türkiye’nin bundan kazanacağını sözlerine ekledi.

Mevcut parlamenter sistemde yürütmenin çift başlı olduğuna vurgu yapan Öztürk;’’ Yürütmede bir Cumhurbaşkanı var, bir de Başbakan var. Cumhurbaşkanı 1982 anayasasının tanımıyla yürütmenin sorumsuz başı. Yetkileri var, sorumluluğu yok.  Cumhurbaşkanı 1982 anayasasına göre vatana ihanet suçu dışında yargılanamaz. Cumhurbaşkanı bu anayasada bu mevcut sistemde hiçbir şekilde yargılanamaz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde ise, Cumhurbaşkanı herhangi bir suç işlerse yargılanabiliyor.’’diye konuştu.

Mevcut parlamenter sistemin aksaklıklarından bahseden Öztürk;’’Parlamenter sistem bizde 1924 anayasasından bu yana uygulanıyor. Ama 1960 darbesiyle Menderes’i düşürenler sonrasında idam edenler, 1961 anayasasını yapmış. 1982 anayasası ile sistem aynen devam ettirilmiş. Cumhuriyeti kurduğumuz 1923 yılından bugüne kadar 90 küsur sene geçmiş. Bu süre içersinde en son 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti kuruldu. Neredeyse yaklaşık olarak her 1 buçuk yılda bir hükümet kurulmuş. Bu Türkiye’nin gelişmemesi demek. Hükümet pazarlıkları demek. Hatta 1970 ile 1980 arasında tam 12 tane koalisyon kurulmuş. Hatta bir koalisyonu yıkıp yeni koalisyon kurmak için resmen milletvekilliği pazarlıkları olmuş. Güneş motel olayını hatırlarsınız. 11-12 tane milletvekilini siyasi rüşvetle, onlara bakanlık vaat ederek bir partiden bir partiye geçirmişler. Hükümeti yıkıp başka bir hükümet kurmuşlar. Böyle şeyler yaşanmış.’’dedi.

Başkanlık sisteminin uygulandığı ülkeleri örnekler vererek açıklayan Öztürk;’’Fransız halkı 1958’de yeni bir anayasa yapmış. Yarı başkanlık sistemini getirmişler. O tarihten sonra Fransa’da hiçbir koalisyon olmadan seçimler hep zamanında ve istikrarlı bir şekilde yapılmış. Bugün Avrupa’nın güçlü bir ülkesi haline gelmiş. Amerika başkanlık sisteminin en iyi uygulandığı ülke. Amerika’da başkanlık sistemi ilk defa 1792 yılında anayasa ile kabul edilmiş. 1792’den 2017’ye yaklaşık 230 yıla yakın zaman geçmiş ve şuanda Amerika’da en son seçilen Trump 45’inci başkan. Ana hatlarıyla 230 senede 45 defa başkan değişmiş Amerika’da, Türkiye’de ise 90 küsur senede 65 hükümet değişmiş. Amerika bugün Dünya’nın ekonomisiyle, ordusuyla, teknolojisiyle her açıdan küresel gücü. Bu gelişme tesadüf mü, değil. Amerika 200 sene önce sistemini kurmuş. Bugün bu imkân varken biz niye sistemimizi kurmayalım.’’dedi.

 

Türkiye’nin büyümemesi için birçok batılı ülkenin ve terör örgütlerinin hayır dediğine dikkat çeken Öztürk;’’Bugün terör örgütü FETÖ hayırcı. Türkiye güçlenmesin, Türkiye’nin hükümeti daha güçlü olmasın diye. PKK hayırcı, niye? Türkiye terörle daha etkin mücadele yapmasın diye. Ne kadar koalisyon dönemi varsa, ne kadar güçsüz hükümetler dönemi varsa, ekonomi ne kadar kötüyse terörle de o kadar mücadele edemezsin.  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’ye istikrar getirecek, hükümet daha güçlü olacak, bürokratik engeller ortadan kalkacak, daha aktif çalışacak. Tabii ki bunu terör örgütleri istemez. Batılı ülkelerde istemiyor. Batılı ülkeler bugün evetle ilgili toplantı yapacak tüm milletvekillerine, tüm siyasi partilere her türlü yasağı her türlü tedbiri getiriyor. Evetin geçmemesi için batılı ülkelerin birçoğu her şeyi yapıyorlar. Terör örgütü pkknın sempazitanları bayraklarıyla yürüyüşler yapıyorlar, hayır konferansları veriyorlar, hayır toplantıları yapıyorlar ve batılı ülkelerin birçoğu tüm bu organizasyonların hepsine izin veriyorlar. Türkiye’nin büyümesini, güçlenmesini kendilerine rakip olmasını istemiyorlar. Herşey ortada. Bu ülkeyi, vatanını, toprağını seven Türkiye’nin gelişmesini isteyen insanlar olarak bizlerin de 16 Nisan’da referandumda evet oyu kullanmamız lazım.’’diye konuştu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir