Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 18837 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   12 Nisan 2017 - 14:03

Sabri Öztürk Referanduma Sayılı Günler Kala Çalışmalarını Hızla Devam Ediyor

Büyüt
Küçült
Sabri Öztürk Referanduma Sayılı Günler Kala Çalışmalarını Hızla Devam
AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, referanduma sayılı günler kala çalışmalarına yoğun bir tempo ile devam ediyor.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, referanduma sayılı günler kala çalışmalarına yoğun bir tempo ile devam ediyor.

Espiye ve Eynesil’de esnaf ve vatandaşları bir bir ziyaret eden Milletvekili Öztürk, akabinde merkez Aksu Mahallesinde düzenlenen mahalle toplantısında yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlattı. Espiye ilçesi ziyareti çerçevesinde şehit Sezgin Burak Cantürk'ü şehadetinin birinci yılında kabri başında ailesiyle birlikte dualarla anan Öztük, bu vesileyle bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun diye konuştu.

Hemşehrilerimizin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine destekleri bizleri fazlasıyla memnun etti diye konuşan Milletvekili Öztürk,’’Hemşehrilerimiz anayasa değişikliği için güçlü şekilde EVET diyor. Hepsine şükranlarımı sunuyorum.’’dedi.

Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte siyasete dışarıdan müdahale anlayışının geride kalacağına vurgu yapan Öztürk;’’ Yeni sistemle birlikte Türkiye lider ve öncü ülke olmaya devam ediyor. Uluslararası ve bölgesel sorunların çözümünde daha çok söz ve hak sahibi oluyor. Hükümet ve Meclis uyumlu çalışıyor, Hükümet ile Meclis arasında yeni bir uzlaşma kültürü ortaya çıkıyor. Kazanımlar korunuyor, demokratik reformlar hız kazanıyor. Kısa dönemli hükümetler, koalisyonlar son buluyor. Hükümet krizleri, milletvekili pazarlıkları tarihe karışıyor. Siyasete dışarıdan müdahale anlayışı geride kalıyor. Cumhurbaşkanına, yardımcılarına ve bakanlara cezai sorumluluk geliyor. Meclisin denetleyici yetkileri güçleniyor. Milletvekilleri Meclis araştırması, Meclis Soruşturması, Genel Görüşme ve yazılı soruyla hükümet üyelerini denetliyor. Bağımsız ve tarafsız yargı geliyor. Kuvvetler ayrılığı ilkesi derinlik kazanıyor. Askeri yargı kaldırılıyor, asker-sivil ayrımı bitiyor. Hâkimler ve Savcılar Kurulu üyelerinin seçiminde Meclis iradesi ağırlık kazanıyor.’’diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’nin ve Milletimizin Güvencesi Olacak

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye’nin ve milletin güvencesi olacağına vurgu yapan Öztürk;’’ Parlamenter sistemde her zaman terör örgütüne sempati duyan siyasi partiler, aşırı uç radikal görüşlü partiler, toplum değerleri ile kavga eden partiler vb. siyasi hareketler tek başına hükümetlerin çıkmadığı dönemlerde koalisyon ortağı olabilirler. Nitekim 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra AK Parti tek başına hükümet kuracak milletvekili sayısını elde edemeyince, eğer MHP kabul etseydi CHP ile HDP bir hükümet kuracak belki de bugün hapiste olan HDP’li milletvekilleri bakan olabilecekti. Ama Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içerisinde hükümeti kuracak Cumhurbaşkanı ancak halkın %50 oyuyla seçilebilecek. Bu da her zaman istikrarı getirecektir. Halkın ortak aklı hiçbir zaman aşırı, radikal, toplum değerleriyle kavga eden siyasi hareketleri iktidara getirmeyecektir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’nin, milletimizin güvencesi olacaktır.’’dedi.

Yeni Sistem Ciddiyet, Uzlaşma ve Uyum Getiriyor

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin tam manasıyla devlet adamlığı, ciddiyet, uzlaşma ve uyum getirdiğini ifade eden Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:’’ Yeni sistemde Cumhurbaşkanı da Meclis de seçimleri birlikte yenileme kararı alabiliyor. İster Cumhurbaşkanı versin bu kararı, ister Meclis, iki seçim birlikte yenileniyor. Cumhurbaşkanı bu kararı verdikten sonra görevine devam etmiyor. Ne oluyor? Yeniden aday olup milletin yüzde 50+1 oyunu almaya çalışıyor. Üstelik Cumhurbaşkanı 1. döneminde seçimleri yenileme kararı alırsa, kendi görev süresini de kısaltmış oluyor. Cumhurbaşkanı 2. döneminde bu kararı alırsa, yeniden aday olamayacağı için görevine tümden veda ediyor. Bu yeni düzenleme tam manasıyla devlet adamlığı getiriyor, ciddiyet getiriyor, uzlaşma ve uyum getiriyor. İkide bir milletin önüne erken seçim sandığı koymayın diyor. Mesele çıktıysa aranızda çözün diyor. Boşa demiyoruz yeni sistemle erken seçimler tarih oluyor diye.’’



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir