Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12768 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   17 Mayıs 2018 - 09:33

Turizm Kapısını Ardına Kadar Açmalıyız

Büyüt
Küçült
Turizm Kapısını Ardına Kadar


 Turizm Kapısını Ardına Kadar Açmalıyız Giresun Alt Yapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner; 'Şebinkarahisar’da Kapadokya benzeri bir turizm destinasyonu mevcut' dedi.
Şebinkarahisar Sivil Toplum kuruluşları Giresun Alt Yapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner ile Giresun Kalesi tesislerinde bir araya gelerek Şebinkarahisar ve bölgenin turizm potansiyeli ile ilgili yapılacak projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundular.
Şebinkarahisarlılar yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şimşek, Şebinkarahisar Vakfı Başkanı Avni İşçan, ŞEBDER Genel Sekreteri Orhan Üstündağ, yöneticiler Giresun’a gelerek Giresun Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner’den Giresun, Şebinkarahisar ve bölge ile ilgili turizmi adına bilgiler aldılar.
Giresun kalesi tesislerinde yapılan kahvaltı toplantıda Kelkit havzası, Doğu Karadeniz bölgesi ve Giresun Turizmi üzerine bilgiler veren Tamer Uzuner Giresun ilinin nüfusunun 2 katı turist alarak Türkiye’de örneğine ender rastlanan bir turizm başarısına sahip olduğunu belirtti.
Şebinkarahisar’ın barındırmış olduğu kültürel miras ve doğal güzelliği ile cazibe merkezi olduğunu, Giresun’un sahilden içeriye açılan kapısı olduğunu vurgulayan Tamer Uzuner Şebinkarahisar üzerinden Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki turistlerin Şebinkarahisar Tamzara, Halil Rıfat Pasa tüneli, Mavi göl, Kuzalan, Kümbet ve Kulakkaya yaylaları da gezerek ardından Giresun şehir merkezlerine geleceklerini belirtti.Bu rotanın önemine değinen Tamer Uzuner eğer bu rotada hedefimize ulaşabilirsek hedeflediğimiz pazardan bu bölgeye yılda 2.000 üzerinde tur otobüsüyle 80.000 üzerinde turist almamız mümkün dedi.
Turizm alt yapı hizmet birliği olarak Vali beyin başkanlığında faaliyetlerini yürüttüklerini belirten Uzuner, Şebinkarahisar Tamzara olaraktan bir turizm projesi hazırladıklarını projenin yaklaşık bedelinin 650.000 TL tutarında olduğunu söyleyerek projenin hayata geçmesi durumunda Şebinkarahisar’ın Kapadokya benzeri bir Turizm destinasyonu olacağını ve minik bir Kapadokya ruhunun Şebinkarahisar’da yaşatılarak turizmden ciddi bir pay alacağını belirtti. Turizmin Göle atılan bir tas gibi olduğunu belirten Uzuner, göle bir taş atarız, taş bir yere düşer, fakat dalgaları bütün gole yayılır. Turizm tıpkı böyle daha önce Giresun adasının Turizme açılması Görele kemençe müzesinin, mavi gölün turizme kazandırılması ve daha birçok yerin tanıtılması ve pazarlanması ve turizme kazandırılmasında ciddi emeklerimiz oldu.
Bugün en büyük hedefimiz Şebinkarahisar ve bölgesini turizmde cazibe noktası haline getirerek Giresun’un iç bölgelerine açılan kapısını ardına kadar Turizme açmak ve bu vesileyle de şehrimizin her noktasına turizmi yaymak olduğunu belirtti.
Giresun turizmine yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolay Şebinkarahisar Vakfı Başkanı Avni İşcan ve beraberindeki heyet tarafından Giresun Turizm Alt Yapı Hizmet Müdürü Tamer Uzuner’e plaket verdiler.
Haber: Sadi Toygar



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir