Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7649 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   03 Kasım 2013 - 09:42

Yılmaz Can'da Adaylığını Resmen Açıkladı

Büyüt
Küçült
Yılmaz Canda Adaylığını Resmen
Ak Parti Giresun Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıklayan son isim, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde görevli GRÜ eski Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can oldu.

Ak Parti Giresun Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan son isim, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde görevli GRÜ eski Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can oldu.

Bir basın toplantısı düzenleyen Can,  "Son yıllarda Giresun sürekli güç kaybetmiş, özellikle belediye hizmetleri bakımından komşu ve bölge illeriyle mukayese edildiğinde çok geride kalmıştır. Bu durum insanımızı üzdüğü gibi beni de fazlasıyla üzmektedir. Dolayısıyla cenneti hatırlatan kentim bunu hak etmemektedir. Bu yüzden şahsıma yapılan telkinleri dikkate alıp kentim adına sorumluluk almaya taşın altına elimi koymaya talibim" açıklamasında bulundu.

GİRESUN GENELİNDE 83 BAŞVURU…

AK Parti'de bugün sona eren aday adaylığı süresince merkez ve ilçelerde 83 kişinin belediye başkanlığı için başvuruda bulunduğu açıklandı. En fazla aday adayının müracaat ettiği ilçe 8 aday adayı ile Eynesil olurken, en az müracaat eden ilçeler arasında birer adayla Şebinkarahisar, Yağlıdere ve Güce yer aldı. Gözler şimdi Genel Merkez tarafından yaptırılacak olan halk anketlerine çevrildi.

PROF. DR. YILMAZ CAN’IN ÖZGEÇMİŞİ

Doğum Yeri ve Yılı : Halkalı Köyü Keşap-GİRESUN,  01.02.1962

Eğitim Durumu:

1971, Giresun ili Keşap ilçesi Halkalı Köyü İlkokulu1974, Giresun ili Keşap ilçesi Karabulduk Ortaokulu1978, Giresun İmam Hatip Lisesi1983, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi1991, Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, DTCF Sanat Tarihi Bölümünde İslam Şehirlerinin Fiziki Yapısı konulu tez çalışmasıyla doktorasını tamamladı.

Akademik Hayatı:

1984 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk İslam Sanatları Tarihi Anabilim Dalına araştırma görevlisi olarak atanmıştır.1992 yılında yardımcı doçent oldu.1998 yılında doçent oldu.2008 yılında ise profesör oldu. (Profesörlük kadrosunu 2003 yılında hak ettiği halde, o günkü Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay döneminde kendisine 5 yılı aşkın bir süre kadro verilmemiştir.)

Bilimsel Yayınları:

                                  Çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi yanında yayınlanmış 7 adet kitap çalışması vardır. Asıl ağırlıklı uzmanlık alanı Türk ve İslam şehirciliğidir. Yayınlanmış  kitapları şunlardır.

İslam Şehirlerinin Fiziki Yapısı, Ankara 1995  İslamın Kutsal Mabetleri, 1.baskı, Samsun 1995, 2.baskı, Samsun 1999 Kur'an'ın Penceresinden Vahiy-Arkeoloji ve Sanat İlişkisi Üzerine Bir Deneme,

Samsun 1996 

Samsun Yöresinde Bulunan Ahşap Camiler, İstanbul  2004 Ana Hatlarıyla Türk İslam Sanatları ve Estetiği, 1. baskı Samsun 2005, 2.baskı

İstanbul 2006, 3. baskı İstanbul 2010

İslamın Üç Kutsal Mabedi, İstanbul 2008 İslam Sanatına Giriş, İstanbul 2009

 

Üyesi Olduğu ve Görev Aldığı STK’lar ve Yürüttüğü Danışmanlıklar:

Eğitim-Bir-Sen üyeliği ve Eğitim Bir-Sen Üniversite TemsilciliğiOndokuz Mayıs Öğretim Üyeleri Derneği (OMÜ-DER) üyeliği, OMÜ-DER Yönetim kurulu üyeliği ve OMÜ-DER  başkanlığıSamsun Aydınlar Ocağı Derneği üyeliği ve Yönetim kurulu üyeliğiSamsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun il Özel İdaresi sanat danışmanlığı Yürüttüğü Akademik ve İdarî Görevler : Anabilim Dalı ve Bölüm Başkanlığı, S.B.Enstitüsü Müdür Yardımcılığı Fakülte Kurulu, Fakülte Yönetim Kurulu ve S.B.Enstitüsü Kurulu ÜyeliğiGiresun Üniversitesi Rektörlüğü (12.11.2010-30.03.2012)

Aile Bilgileri:

Gülsüm CAN (Eşi): 1985 Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu, Samsun Müftülüğünden emekli (Vaize)İpek CAN (Kızı): Tıp Doktoru, KTÜ Tıp Fakültesi Hastanesi FTR Anabilim dalında uzmanlık eğitimi alıyor.Elif CAN (Kızı): Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü mezunu. Aynı üniversitede yüksek lisans yapıyorZeynep Betül CAN (Kızı): Samsun Sosyal Bilimler Lisesi 2. sınıf öğrencisi

 

              NİÇİN AK PARTİ’Yİ TERCİH ETTİM ?

Türkiye’yi özgürleştirdiği halkımızın ayaklarına bağlanmış prangaları bir bir söküp attığı, vesayete son verip daha demokratik bir Türkiye inşa etmeye çalıştığı için AK Parti’yi tercih ettimDışlanmış, itilmiş, horlanmış, aşağılanmış hatta zaman zaman tehlikeli olarak algılanmış toplum kesimlerini kucakladığı, herkesi eşit yurttaş yapmaya çalıştığı için AK Parti’yi tercih ettim.Hortumcuların, güç odaklarının, elitlerin iktidarı değil, halkın iktidarı olmaya, halkın iradesini egemen kılmaya gayret ettiği, baskılar karşısında yılmayıp dik durmayı başardığı için AK Parti’yi tercih ettim.Fert başına düşen milli gelirimizi 3000 dolardan 10.000 doların üstüne çıkardığı, İMF’yi kovduğu, daha müreffeh bir Türkiye inşa etmeye çalıştığı için AK Parti’yi tercih ettim.Ülke topraklarını duble yollarla donattığı, halkımızı hızlı trenle tanıştırdığı, İstanbul Boğazı’nı suların altından raylarla geçtiği, havaalanı ve uçağı görmeyenlere, uçakla seyahat imkanı sunduğu için AK Parti’yi tercih ettim.Sağlık hizmeti alabilmek için saatlerce kuyruklarda beklemeye son verdiği için AK Parti’yi tercih ettim.Daha bağımsız ve güvende olabilmek adına, milli uydu, milli tank, milli helikopter, milli uçak yapmayı düşündüğü ve uygulamaya geçtiği için AK Parti’yi tercih ettim.Ülke içinde ve ülke dışında insan onurunu korumaya gayret ettiği, zulmün, haksızlığın, adaletsizliğin karşısında durduğu, mazlumlara kucak açtığı için AK Parti’yi tercih ettim.

 

     NEDEN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY ADAYI OLMAYI DÜŞÜNDÜM ?

Her ne kadar uzun yıllardır Samsun’da ikamet ediyor olsam da, köyümle, kentimle, kısacası doğup büyüdüğüm topraklarla ilişkisini hiç koparmamış biriyimdir. Akrabalarımla, köylümle, hemşehrilerimle hep ilgilenmiş, ilimin, hemşehrilerimin dertleriyle dertlenmişimdir. Beni yakından tanıyanlar bu gerçeği bilirler.Şu bir gerçektir ki, son yıllarda Giresun sürekli güç kaybetmiş, özellikle belediye hizmetleri bakımından komşu ve bölge illeriyle mukayese edildiğinde çok gerilerde kalmıştır.  Bu durum insanımızı üzdüğü gibi beni de fazlasıyla üzmektedir. Doğasıyla cenneti hatırlatan kentim bunu hak etmemektedir. Bu yüzden şahsıma yapılan telkinleri dikkate alıp, kentim adına sorumluluk almaya, taşın altına elimi koymaya talip oldum.Belediyecilik konusunda kentimin sorunlarını biliyorum. Gerekli kentsel planlamanın ve uygulamanın zamanında yapılmamasından kaynaklı düzensiz, çarpık bir kentsel doku ortaya çıkmıştır. Düzensiz, çirkin kentsel doku bir çok problemin kaynağı olmuştur. Trafik sorunu, otopark sorunu, park ve yeşil alan eksikliği, alt yapı yetersizliği ve çarpık yapılaşma bu konuyla ilgilidir. Zikri geçen problemlere ilişkin çözüm önerilerimiz, kentimizin cazibesini ve yaşam kalitesini artıracak projelerimiz ileride paylaşılacaktır.Giresun Üniversitesi Rektörlüğü’nü yürüttüğüm sırada adil, şeffaf bir yönetim anlayışı ortaya koymaya çalıştım. Hiç kimseye haksızlık etmemeye gayret ettim. Kıymetli Kardeşim AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Nurettin CANİKLİ’nin verdiği destekle kentimin üniversitesine hizmet etmeye çalıştım. Ak Parti Yönetimi ve hemşehrilerim layık görür ve bana yeniden Giresun’a hizmet etme fırsatı verilirse, kaldığım yerden kentime, hemşehrilerime hizmet etmekten onur duyarım. Ömrümün sonbaharında kentime, hemşehrilerime hizmet ederek dualarını almak, geride hoş bir seda bırakmak istiyorum.Ak Parti listesinden aday adayı olan tüm kardeşlerimi kutluyorum. Bizler hayırda yarışıyoruz. Rabbim’den niyazım odur ki, bu kente, bu güzel insanlara kim daha çok hizmet edebilecekse Rabbim onun yolunu açık etsin.                        

               Basın Bildirisi   -  2 Kasım 2013 - GİRESUN  -  Prof. Dr. Yılmaz CAN




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir