Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8686 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Mayıs 2017 - 22:22

GAPDER Hız Kesmiyor

Büyüt
Küçült
GAPDER Hız

Giresun Aşçılar Pastacılar Derneği hız kesmiyor. GAPDER Karadeniz bölge yemeklerinin tanıtımı için İstanbul’da düzenlenen Etno Spor Fuarına katıldı.

Türkiye genelinde yapılan hemen hemen tüm etkinliklerde yerini alan ve başta Giresun yöresel yemeklerini tüm Türkiye’ye tanıtmaya çalışan GAPDER’in son durağı İstanbul Eno Spor Fuarı oldu.

11 – 14 Mayıs tarihleri arasında Bilal Erdoğan’ın konfederasyon başkanı olduğu Etno Spor Konfederasyon davetlisi olarak katılan Giresun Aşçılar Pastacılar Derneği unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin tanıtımını gerçekleştirdi. Ulusal basınında ilgi odağı olan Etno Spor Fuarında GAPDER Öğrencilere Giresun yöresel yemeklerini tarif ederek uygulamalı eğitim verdi.

Giresun yöresel mutfağını her alanda tanıtmayı kendine ilke edinen GAPDER Başkanı Fırat Canikli yapmış olduğu açıklamada; “Giresun yöresel mutfağını önce tüm Türkiye’ye sonra uluslararası arenada tanıtmayı kendimize ilke edindik. Ankara’da fındık çiğ köftesinin tanıtımını yapmıştık. İstanbul’da ise Fındık tatlısının tanıtımını gerçekleştirdik. Burada bulunan öğrencilere yöresel yemeklerimizi tanıtarak, nasıl yapıldığını bir eğitim halinde öğrenci arkadaşlarımıza gösterdik. Unutulmaya yüz tutmuş tüm yöresellerimizi önce Türkiye’ye ardından ise tüm Dünya’ya tanıtacağız. GAPDER olarak biz bunu kendimize bir ilke edindik” dedi.

Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Etno Spor Kulübü Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan’ın da katılımı ile gerçekleşen yöresel lezzetlerin tanıtımında GAPDER Başkanı Fırat Canikli’ye Fındık tatlısını çok beğendiklerini belirterek böylesi bir lezzetin tanıtımına katkıda bulunmaktan dolayı teşekkür ettiler.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir