Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 18812 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   12 Mart 2019 - 11:14

Sayın Valimizin İstiklal Marşımızın Kabulü Mesajı

Büyüt
Küçült
Sayın Valimizin İstiklal Marşımızın Kabulü

Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, İstiklal Marşımızın kabulünün 98.Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Vali Sarıfakıoğulları yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

 

“İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 98. Yıl dönümünü kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı ve muhteşem dizeleriyle bir milletin kurtuluş mücadelesini destansı bir dille anlattığı İstiklal Marşımız, ilelebet Türkiye’nin milli duruşu ve düsturunu sergileyen milli marşı olarak kalacaktır.

 

İstiklal Marşımızın, TBMM tarafından kabul edilmesi, Türk Milleti'nin dünyaya bağımsızlık bildirgesi ve tescili sayılırken, aynı zamanda Türk Milletinin Milli sözleşmesidir.

 

Tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir belge olan İstiklal Marşımız, bu milletin; dinini, vatanını, tarihini, kültürünü, azmini, ümidini, kahramanlığını bütün dünyaya haykıran bir şahlanış şiiri olmuştur.

 

Bu duygu ve düşüncelerimle; İstiklal Marşı’mızın TBMM tarafından kabulünün 98. Yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; milli mücadelemizin kahraman şehitlerini, vatanın ve milletin bekası için canını feda eden aziz şehitlerimizi, 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimizi ve İstiklal Marşımızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyor, hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

 

Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

“12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” Programı

“12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” programı 12 Mart Salı günü saat 10.00’da Vahit Sütlaş Kültür Salonunda yapılacak.

 

“12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” Programı:

Açılış Saygı duruşu ve İstiklal Marşı Kur’an-ı Kerim tilaveti Video gösterimi Giresun Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesinin hazırladığı “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” konulu tiyatro Şiirler Ödül Töreni Kapanış

 

Tarih       : 12 Mart 2019

Saat       : 10.00

Yer         : Giresun Vahit Sütlaş Kültür Salonu



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir