Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11441 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   02 Şubat 2017 - 10:29

Doğankent Kışa Teslim Oldu

Büyüt
Küçült
Doğankent Kışa Teslim

Doğankent ilçesinde bir haftadır aralıklarla etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle köy ve mahalle yolları kapandı.

Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesinde etkili olan kar yağışı 26 Ocak Perşembe gününden itibaren aralıklarla etkili olmaya devam ediyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda güçlükler yaşanırken, ilk ve orta dereceli okulların yarıyıl tatilinde olması yetkilileri rahatlatırken, öğrencilerin ise tatilin keyfini doyasıya çıkarmasına neden oldu.

Doğankent Kaymakamlığına bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) karla mücadele ekipleri tarafından aralıksız devam eden kar temizleme çalışmaları sonucunda kapalı köy ve mahalle yolları kısa zamanda ulaşıma açılırken, etkili olan kar yağışının devam etmesi nedeniyle ulaşıma açılan yollar tekrar kapanıyor.

İlçeye bağlı 9 köyden 8 köy İl Özel İdaresi yol ağı içerisinde yer alırken, Giresun’un ve Doğankent’in nüfus sayısı bakımından en büyük köylerinden biri olan Çatak Köyü vasıta yolu ise Karayolları yol ağında bulunuyor.

Doğankent Kaymakamlığı KHGB bağlı 3 karla mücadele ekibi yolların tekrar ulaşıma açılması için yoğun çaba sarf ederken, kar yağışının devam etmesi nedeniyle zaman zaman çalışmalara ara verilmektedir.

KHGB tarafından 26 Ocak Perşembe gününden itibaren aralıklarla birkaç kez açılan köy yolları, yoğun kar yağışı nedeniyle tekrar kapanırken dün gece (31.01.2017) etkili olan yoğun kar yağışı tüm köy ve mahalle yollarını tekrar ulaşıma kapattı. Yer yer 1 metreyi geçek kar kalınlığı nedeniyle kar temizleme çalışmaları güçlükle devam ederken, yetkililer zaruri ihtiyaçları ve işi olmayan vatandaşların ulaşım güçlüğü ve çığ düşme tehlikesine karşı mecbur kalmadıkça yola çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir