Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 21405 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   04 Ağustos 2017 - 12:22

16. Çambaşı Yayla Şenliği

Büyüt
Küçült
16. Çambaşı Yayla

BAŞKAN YILMAZ, “ÇAMBAŞI BÖLGEMİZİN EN GÜZEL CAZİBE MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAK”

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Kabadüz Belediyesinin birlikte düzenlediği Geleneksel Çambaşı Yayla Şenlikleri’nin 16.sı gerçekleştirildi.

29 Temmuz Cumartesi günü yöresel yarışmaların ve mahalli sanatçıların konserlerinin yanı sıra çeşitli etkinliklerin düzenlendiği şenliğin ikinci gününde vatandaşları yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Türkiye’de denize en yakın kayak merkezinin inşa edildiği ilçeye müjdeler verirken, Çambaşı Yaylası’nın geçmişi ve geleceğiyle Karadeniz Bölgesi’nin en güzel cazibe merkezlerinden biri olacak yerleşim yerlerinin başında geleceğini söyledi.

BAŞKAN KAYA, “TANITIMLAR SAYESİNDE İLÇEMİZ TURİSTLERİN GÖZ BEBEĞİ OLACAK”

Halk oyunları ve mehteran gösterisiyle başlayan şenlik programında konuşan Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, “Havası temiz ve tabiatı yeşil ilçemizde, terletmeyen sıcaklık ve üşütmeyen bir serinlik var. Gerçekleştirdiğimiz Çambaşı Yayla Şenliği ile hem aramızdaki dostluk ve kardeşliği pekiştiriyor hem de ekmek derdine düşerek bu memleketten ayrılmak zorunda kalan gurbetteki hemşehrilerimizi belli günlerde de olsa burada buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu nedenle geleneksel hâle getirdiğimiz şenliğimizi çok önemsiyoruz. Sizlerin gösterdiği ilgiyle birlikte her yıl daha da güzel bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Kültürümüzü yaşatıyor birlik ve beraberliğimizi gelecek nesillere aktarıyoruz. Tanıtımlar sayesinde ilçemiz yerli ve yabancı turistlerin göz bebeği olacak. Şenliğimizin düzenlenmesinde emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

KAYMAKAM ÖZERDEN, “GÜZEL İLÇEMİZDE SİZLERLE OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Kabadüz İlçe Kaymakamı Mustafa Uğur Özerden ise, “Tüm dünya uluslarının bir araya gelmek için tarihsel bir nedeni var. Bu şenliğimizin amacı da tüm hemşehrilerimizle bir araya gelip hasret gidermek, gurbetteki kardeşlerimizin eş, dost ve akrabalarını ziyaret ederek ilçemizden mutlu olarak ayrılmasını sağlamak. Bu vesileyle güzel ilçemizde sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizde yayla faaliyetlerimiz olan tarım ve hayvancılığı korumak hepimizin görevi. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ, “TURNALIK-ORDU ARASINDAKİ YOLUN ASFALTINDA SON AŞAMAYA GELDİK”

Çambaşı Yayla Şenliği’nin yaz döneminin bunaltıcı havasından kaçmak isteyenler için bir fırsat olduğunu ifade eden Başkan Enver Yılmaz, Çambaşı’nın geçmişi ve geleceğiyle bölgenin en güzel cazibe merkezlerinden biri olacak yerleşim yerlerinin başında geleceğini söyledi. Başkan Yılmaz, “Önemli olan, Ordu’dan itibaren başladığımız yolun bir an evvel bitmesi. Bu yıl inşallah milletvekili arkadaşlarımız ve başta Metin Bey’in yakın takibiyle Turnalık- Ordu arasının asfaltına ilişkin son aşamaya geldik” şeklinde konuştu.

“KAYAK TESİSİ BU YIL HİZMETTE OLACAK”

Çambaşı’nın kış döneminde farklı bir cazibe merkezi hâline getirilmesi kapsamında yapımına başlanan Çambaşı Kayak Tesisi hakkında da açıklama yapan Başkan Enver Yılmaz, “Bu bölgemizi kış döneminde farklı ve önemli bir cazibe merkezi hâline getirmek amacıyla kayak tesisimizi kurmuştuk. Geçen yıl yol bitmediği için tesisimizi açamadık, bu sene de açmayı düşünmüyorduk ancak gelen aşırı talep sonrası burada ekibimizi kurduk. Kayak ekibinin tamamını kendi bünyemize almak suretiyle inşallah Karadeniz Bölgemizde hatta Türkiye’de denize en yakın kayak merkezini Çambaşı’nda bu yıl itibarıyla karın yağmasıyla birlikte hizmete açmış olacağız. Burada üç yıldızlı otelle birlikte, şu anda iki tane dört yıldızlı otelin de Kültür Bakanlığı onayı çıktı. Gelecek yıl Çambaşı’nın yolu, kayak tesisi ve otelleriyle birlikte daha modern ve yaşanabilir olması noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

“İLÇEMİZDE YOL VE SU SORUNU ÇÖZÜLECEK”

Başkan Yılmaz, “Çambaşı’nın etrafını çevreleyen 6.5 km’lik yolun tamamına da Ağustos ayının 20’sinden itibaren sıcak asfalt dökerek Kabadüzlü hemşehrilerimizi tozdan kurtaracağız. Suyumuz 40 metre yukarıdan Hollak Tepesi’nden buraya geliyor ve bu su, sadece Çambaşı’nın suyu olmakla kalmayacak Yokuşdibi’ne, Melet Irmağı’nın sol tarafında kalan Karaağaç, Kuylu, Harami, Gelinkaya ve Kabadüz’ün yüksek mahallelerini besleyecek. İhalesini yaptığımız ve çalışmalarının yarısına kadar geldiğimiz bu yatırımımız ile Kabadüz’de ve bu muhitte su sorununu çözmüş olacağız. Ordu ilimizin yüzde 95’inde su sorununa neşter vurmuş bir Büyükşehir Belediyesi hâline geldik” diye konuştu.

“KÖY VE YAYLALARDA EVLER ARTIK TEK TİP OLACAK”

Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan karar doğrultusunda, tek tip ev uygulaması başlatacaklarını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Evler ya taştan kaplama olacak ya da ahşabın bir cinsi olan kaplamadan yapılacak. Çambaşı’nda bundan sonra her isteyen, istediği yere istediği şekilde ev yapamayacak. Yaylalarımız ve köylerimizin tamamı için 14 çeşit ev belirledik. Ordu’muzun köyleri ve yaylaları için Büyükşehir Belediyemize gelerek arazisini gösteren herkese projesini biz veriyoruz ve sizler uyguluyorsunuz. Eskisi gibi çok katlı evleri sıvasız bırakma devri bitti. Köylerimiz ve mahallelerimizde tek tip cami uygulamasına da geçiyoruz. Ahşap dekorasyonlu, içi kolay ısıtılabilir ve modern camileri halkımızın hizmetine sunacağız. Evlerimizi el ele vererek ilimiz genelinde çok daha güzel bir görsele kavuşturalım” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLİ GÜNDOĞDU, “ÇAMBAŞI ORDU’NUN MARKA YAYLALARINDAN BİRİ”

Şenliğe katılan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ise, “Bu etkinlikler bir il için oldukça önemli. Bu tür şenlikler, bir ilin doğal güzelliklerinin ve bir ilçenin görünmeyen ve dünyaya tanıtılmayan yönlerinin tanıtılmasına vesile olan etkinliklerdir. Bu yıl 16.sı düzenlenen Çambaşı Yayla Şenliği’mizin hayırlı olmasını temenni ederken, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çambaşı Ordu’nun marka yaylalarından biridir. Ne yazık ki 3-5 yıl öncesine kadar yaylalarımızın güzelliklerini anlatıp dünyaya tanıtamadık ancak şimdi ilimizin doğal güzelliklerini tüm dünya ile paylaşıyoruz. Ordu’da bizim dahi görmediğimiz tabiat güzellikleri dünyanın öbür ucundaki insanlara aktarıldı. Artık ilimizin turizm potansiyeli arttı. Turizmin olduğu yerde işsizlik azalır ve hareketlilik olur. İnşallah bundan sonra yapılan çalışmalar ile buraların önemi daha da artacaktır” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından, ilk gün yapılan yarışmalara katılan 30 buzağı, 5 kuzu, 20 bal, 72 peynir ve 4 çilek yarışmacı arasından dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Dereceye giren yarışmacıların isimleri ise şöyle: Buzağı Güzellik Yarışması 1.si Ömer Yıldız, 2.si Hakan Günaydın, 3.sü Sabahattin Kuru. Kuzu Güzellik Yarışması 1.si Havva Aydoğan, 2.si Harun Karahasan ve 3.sü Mehmet Karahasan. En Güzel Peynir yarışması 1.si Yonca Karahasan, 2.si Yeliz Karasahan ve 3.sü Yasemin Arslan. En Güzel Bal Yarışması 1.si Zeynep Şener, 2.si Sündüz Karahasan ve 3.sü Nazlı Memiş. En Güzel Çilek Yraışması 1.si Adem Acar, 2.si Turgay Bıyık ve 3.sü Ali Bulut.

Fidan dikimi ve animasyon gösteriminin ardından konserlerle devam eden 16. Çambaşı Yayla Şenliği, Hülya Polat konseriyle sona erdi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir