Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6421 kez okundu. | Kategori : TANITIM
Haberin Tarihi :   29 Eylül 2021 - 15:04

Hidromotor Nedir

Büyüt
Küçült
Hidromotor

 

Hidromotor veya hidrolik motor, hidrolik pompadan aldığı hidrolik enerji dairesel harekete çeviren sistem parçasıdır.

Hidrolik motorlar, hidrolik enerjiyi, mekanik enerjiye çeviren makinelerdir. Hidrolik pompanın enerjisini zıt yönde kullanır. Hidromotorlar sıvının sıkıştırılamama prensibi üzerine çalışan makinelerdir. Elde edilen harekete tork denir tork dönme momentini kısa tanımlanmasıdır.

Bu makinelerde Hidrolik yağ basınç uygulanır ancak yağ bu basınç esnasında sıkışmaz uygulanan güç, zıt yönde bir harekete sebep olur. Hidromotora gelen sıvı sabit kalırsa basınç aynı kalacağından çalışma hızı da sabit kalır.

 Hidromotor Türleri

Dişli hidrolik motorlar Pistonlu hidrolik motorlar Kartiçli (kanatlı) hidrolik motorlar

 Dişli hidrolik motorlar: dişli hareketleri esnasında yer değiştirmesinden Doğan basınç hareketi ile çalışan hidrolik motorlardır.

Pistonlu hidrolik motorlar: basıncın motor milinde dönüş hareketi yapma prensibi ile çalışan hidrolik motorlardır.

Kartiçli (kanatlı) hidrolik motorlar: kanatların dönüşü esnasında kanat alanının az alıp, artmasına göre çalışan hidrolik motorlardır.

 

Hidrolik Motorların Sağladığı Avantajlar

Hız ayarı belirli değerler arasında sınırsızdır. Motor hareket halindeyken hız ayarı yapıla bilinir. Emniyet valfi sayesinde aşırı yüklenmelerde durdurulabilir. Hidrolik motor çalışması sonucunda büyük kuvvetler sağlanır. Hidrolik motorlarda hidrolik yağlar sıkışmaya karşı direnç gösterdikleri nden düzgün hareket elde edilir.

 

 

Hidrolik Motorların Dezavantajları

Hidrolik motorda hidrolik yağların sürtünmeye karşı dirençleri fazla olduğu için dönüş hızları yavaştır. Yüksek sıcaklıklara uygun değildirler, Bu yüzden yüksek sıcaklık bulunan ortamlarda çalıştırılması tavsiye edilmez. Maliyetleri yüksek olabilir. Bu motorlar toza ve Kire karşı hassas olduklarından motorun temiz kullanıldığına dikkat edilmelidir.

Motorun ebatları yüksek olabilir.

 

Hidromotor Kullanım Alanları

Türbinlerde Taşıtlarda Trenlerde Enerji santrallerinde Barajlarda Hareketli hidrolik araçlarda İnşaat ve kazı makinelerinde Ağır sanayi makinelerinde Limanlarda yükleme boşaltma vinçlerinde Plastik enjeksiyon makinelerinde Teleskoplarda Haberleşme uydularında Uçakların iniş, kalkış takımlarında, dümen kollarında Madencilikte ve demir çelik işletmelerinde Denizcilik ve gemicilik endüstrilerinde Gemilerin dümen ve hareket mekanizmalarında Pres ve kaldırıcılarda Endüstriyel alanlarda Tarım makinelerinde Özel alanlarda Çelik haddehanelerinde Takım tezgahları yapımında

Görüldüğü gibi bir çok alanda hidromotor parçasının iş gücünden faydalanmaktayız. Siz de https://www.sanayiden.com/hidromotor-hidrolik-sanayi-sanayi-urunleri sitesinden bu ürünlere ulaşabilirsiniz.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir