Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 22002 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   25 Ocak 2019 - 13:10

Kış Mevsimi Hayvan Sağlığı Saha Çalışmalarına Engel Olamıyor

Büyüt
Küçült
Kış Mevsimi Hayvan Sağlığı Saha Çalışmalarına Engel

 

           

Kış mevsiminin bastırmasıyla birlikte ortaya çıkan olumsuz hava koşullarına rağmen aşılama, küpeleme ve hayvancılık destekleme işlemlerinin tamamlanabilmesi için Giresun ili genelinde saha çalışmalarına hız kesmeden devam edilmektedir.

 

Hayvancılık desteklemeleri tebliği gereğince; anaç koyun-keçi desteklemesine başvuran yetiştiricilerin koyun ve keçilerinin tespit çalışmalarına devam edilmekte olup, tespitlerin yanı sıra koyun-keçi çiçeği ve koyun keçi vebası hastalıklarına yönelik aşılama çalışmaları ile küpeleme çalışmaları da yürütülmektedir.

 

Büyükbaş hayvancılığa  yönelik olarak ise  küpeleme yapılarak, kayıt altına alınması ve güncelleme çalışmaları yapılmaktadır. Bu yıl içinde doğan buzağıların desteklemeden yararlanabilmesi için   şap ve brusella aşılarının yapılması gerekmekte olup, her ne kadar buzağıların aşılatılmasından yetiştiricilerimiz sorumlu olsa da, çoğunluğunun küçük ölçekli aile işletmelerinden oluşması nedeniyle aşılamaları yeterince takip etmedikleri görüldüğünden İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz mobil veteriner ekipleri tarafından buzağıların aşılanması çalışmalarına titizlikle devam edilmektedir. Ayrıca Bakanlığımız tarafından 2018 yılının Buzağı Kayıplarının Önlenmesi Yılı olarak ilan edilmesi münasebetiyle buzağı ishallerine bağlı kayıpları önlemeye yönelik olarak gebeliğin son ayındaki ineklere E. Coli aşısı uygulanmaktadır.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir