Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8363 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   23 Kasım 2017 - 17:10

İçinde Öğretme Azmi Olan Herkes Öğretmendir

Büyüt
Küçült
İçinde Öğretme Azmi Olan Herkes

İçinde Öğretme Azmi Olan Herkes Öğretmendir

AK PARTİ Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, öğrenmenin ve öğretmenin yaşı olmadığını belirterek, içinde öğretme azmi olan herkesin kendi gözünde öğretmen olduğunu söyledi.

Sabri Öztürk 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında öğretmenlik mesleğinin önemine değinen Öztürk, eğitimin en önemli unsurunun öğretmenler olduğunu ve özveri, fedakarlık denilince akla gelen ilk meslek gurubunun da öğretmenlik olduğunu vurguladı.

Kendisinin resim sanatına yönlenmesinde ilkokul öğretmeninin çok önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Sabri Öztürk, çocuklar için anne babadan sonra öğretmenlerin geldiğini hatırlattı.

Eğitimli toplumların önceliğinin donanımlı öğretmenler yetiştirmek olduğunun altını çizen AK PARTİ Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, “ donanımlı öğretmenler de doğal olarak dolu nesiller yetiştirir. Bu birbirinden ayrılmayan bir bütün. Biz de çocuklarımızın daha donanımlı nesiller olması konusunda daha büyük bir çaba içinde olmalıyız” dedi.

2018 yılının ilk yarısında Milli Eğitim Bakanlığının 20 bin öğretmen ataması daha yapacağını vurgulayan Öztürk, Türkiye’nin öğretmen ihtiyacının yapılan atamadan daha fazla olduğunu ancak devletin bütçe imkanı çerçevesinde atama yapmaya çalıştığını anlattı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a okullarda zeki ve yetenekli öğrencilerin öğretmenlik mesleğine yönlendirilmesi suretiyle öğretmenliğin statüsünün artrılması konusundaki görüşlerini aktardıklarını belirten Sabri Öztürk, eğitimdeki başarının uygulayıcılara yani öğretmen, öğrenci ve anne babalara bağlı olduğunun altını çizdi. Sabri Öztürk, “sistem ne kadar değişirse değişsin iyi öğretmenler yetişmedikçe eğitim istenilen düzeye gelemeyecektir” diye konuştu.

Öğretmenliğin ne kadar yüce bir meslek olduğunun anlaşılması için hangi makamda mevkide olursa olsun insanların bir öğretmen tarafından yetiştirildiğine bakmanın yeterli olduğu kaydeden Sabri Öztürk, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenleri saygı ve rahmetle anarken, başta kendisini yetiştiren öğretmenleri olmak üzere tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir