Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 16585 kez okundu. | Kategori : G.GİRESUN
Haberin Tarihi :   05 Aralık 2016 - 17:56

30. Yıla Anma ve Kutlama Programı ile Girdiler

Büyüt
Küçült
30. Yıla Anma ve Kutlama Programı ile

Beykozlu Giresunlular Derneği kuruluşunun 30. yılına Beykoz Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde düzenledikleri 30. Yıl Anma ve Kutlama Programı ile girdi.

3 Aralık 1987 yılında kurulan Beykozlu Giresunlular Derneği İstanbul’da Giresun adına kurulan ilk derneklerden biri. Kurulduğu günden itibaren başlattığı Kaymakdonduran Yayla Şenliği ile birçok ünlüyü ve siyasetçiyi Beykoz’a getiren Beykozlu Giresunlular, 10 yıldır sürdürdüğü İftar Sofrası ve Afyon Giresun Şehitliği ziyareti ile de önemli hizmetler ortaya koydu.

30. Yıl Anma ve Kutlama etkinliği program öncesinde katılımcılara Pancar Çorbası ve mısır ekmeği ikram edildi. Programın açılışı dernek yönetimi ve üyelerinden ahirete göç edenler için okutulan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

30. Yıl Anma ve Kutla Programının açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ali Bilir, “Beykozlu Giresunlular Derneğini 30 yıl önce kuran değerli büyüklerimize şükranlarımızı sunuyoruz. İyiki bu derneğimizi kurmuşlar. Bizler bugün 30 yıldır cemiyetçilikte önemli hizmetler vermiş bir derneğin yöneticileriyiz. Bizler bu derneğin daha nice 30 yıllar Beykoz’da Giresunlulara hizmet vermesi için üzerimize düşen görevi yapacağız. Bugüne kadar derneğimizi yaşatan, bugünlere taşıyan dernek başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyoruz. Bugün burada izleyeceğiniz belgesel bir sivil toplum örgütü tarafından hazırlanan nadir belgesellerden biridir. Keyifle izleyeceğinize inanıyorum. Ayrıca 3 aralık dünya engelliler günü. Hepimizin birer engelli adayı olduğumuz bilinciyle engelli kardeşlerimizin bu gününü kutluyorum” dedi.

Başkan Bilir’in konuşmasının ardından 30. Yıl belgesel gösterimi yapıldı.

Belgesel gösteriminin ardından Derneğin Kurucu üyeleri ve eski dernek başkanlarına Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu tarafından Giresun meydanında Kadın-Erkek dayanışmasını ve fındığı temsil eden heykelcikler ve teşekkür belgesi Verildi. Ayrıca Beykozlu Giresunlular Derneğinin yaptığı faaliyetlere destek olan, İftar Çadırı’na katkı sağlayan hemşehrileri ve işadamları ile beykozda faaliyet gösteren Giresun derneklerinin başkanlarına da teşekkür plaketi verdi.

Anma programında teşekkür konuşması yapan İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi “Birçok etkinliğinde katıldım ve bu akşam burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Beykozlu Giresunlular Derneği İstanbul’da Giresunlular adına en etkin derneklerden biri. Bizim çocukluğumuzda İstanbul ya da diğer şehirlere gidenler için gurbete gitti derlerdi. İşte gurbetteki hemşehrilerimiz bu dernekleri kurarak birlikte yaşamanın verdiği güçle sosyal ve ekonomik hayatta başarı olmayı hedeflemişlerdir.” Dedi.

Giresun Federasyonunun eski başkanı ve İstanbul Milletvekili Hasan Turan yaptığı konuşmada “Sivil toplum kuruluşlarının içinden gelip milletvekili olarak görev milletimize hizmet eden bir kardeşiniz olarak her zaman emrinizdeyiz. Beykozlu Giresunlular Derneğinin önemini ve yaptığı çalışmaları çok iyi biliyoruz. Bugün beni burda en mutlu eden şey Yenikapı ruhunu bu salonda görmüş olmamdır. Görüyorum ki burada her türlü siyasi görüşten hemşehrilerim ve siyasetçilerimiz var. Bu Beykozlu Giresunlular Derneği’nin çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.” dedi. 

İstanbul Milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Hasan Turan, Yakup Akkaya, 22. Ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu 30. yıl anma ve kutlama programına katılarak teşekkür konuşması yaptılar. Gecenin kapanış konuşmasını dernek başkanı Ali Bilir ve programın sonuna kadar bekleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç birlikte yaptı.

Kapanış konuşmasında Bilir, “Kendimizi Beykozlu Giresunlular olarak tanımlıyoruz. Giresunlular yerleştikleri yerlerdeki kültürlerle iç içe olmuş, buralarda kendi kültürlerini yaşatmaya çalışmış ve yaşadıkları bölgelere her zaman değer katmıştır. Beykoz’da bulunan diğer hemşehri derneklerinin birlikte çalışarak kültürlerini ve folklorik değerlerini harmanlaması Beykoz’a ve ülkemize daha büyük bir değer katacaktır. Bugün bu salon yeterli gelmediğinden birçok misafirimizi ağırlayamadık. Beykoz Belediyesi’nden Giresunluların daha büyük etkinlikler yapabilmesi için daha büyük salonlar yapılmasını istiyoruz. Bu akşam bizi yalnız bırakmayan tüm sivil toplum örgütü temsilcilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

30 Yıl Anma Programına Araştırmacı-Yazar Ayhan Yüksel, Prof. Dr. Bayram Öztürk, Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, Devlet Sanatçısı Belgin Ahun, Giresun Dergisi Sahibi Remzi Mamaşoğlu, Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar, Beykoz Belediyesi Meclis Üyeleri Gülay Demirel, Sinan Çıtlak, CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan, MHP ilçe Başkanı Oğuzhan Kahraman ve Saadet Partisi İlçe Başkan Şeref Kaçmaz, Bulancak Federasyonu Başkanı Abdullah Yümsel, Görele Dernekler Federasyonu Başkanı Birol Gardaş, Beykoz Sivaslılar Dernek Başkanı ve Dernekler Birliği Dönem Başkanı Hamza Sağlam, Ordu Mesudiyeliler Dernek Başkanı Salih Erol, Ardahanlılar Dernek Başkanı Murat Metin Yıldız, Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Saniye Efe, Çubuklu Mahalle Muhtarı ve Muhtarlar Birliği Başkanı Hüsnü Kolcu, Denizyolları Eski Genel Müdürü ve Beşiktaş eski Genel Sekreteri Kenan Öner,  ve Beykoz’da faaliyet Gösteren Giresun sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile İstanbul’un çeşitli ilçelerinden gelen Giresunlular katıldı.

Abdullah Öner MERAL

GMP (Şadıhaber)

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir