Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12777 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   09 Temmuz 2017 - 11:32

Görele “Kemençe Ve Horon Festivali” Başladı

Büyüt
Küçült
Görele “Kemençe Ve Horon Festivali”

“Görele 10.Kemençe ve Horon Günleri Festivali” 7 Temmuz Cuma akşamı yapılan açılış etkinlikleri ile başladı. 
 
Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları da Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli ile birlikte Görele Belediyesince düzenlenen 10'uncu Görele Kemençe ve Horon Festivali'nin açılış etkinliklerine katıldı.
 
Uzun süredir festival yapılmadığını, bu festivalin  Karadeniz için çok önemli olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Canikli. “Bu festivalin bugüne kadar, bu aşamaya gelmesinde emeği olanları kutluyorum. Bu festivale katılamayanların kalbi burada atıyor. Uzun süredir bu festivalleri yapamıyorduk. Ülkenin normalleştiğini göstermek için festivallerimiz yeniden başladı" dedi.
 
Vali Sarıfakıoğulları da Giresun’da ki ilk ziyaretini Görele’ye gerçekleştirdiğini söyleyerek “Bugün bir haftalık bir süreyi henüz tamamlarken aranızda olmanın mutluluğunu ifade etmek istiyorum. İlk ziyaretimizi de Görele’ye yaptık.  Değerli belediye başkanımızla kısa süre öncesine dayanan bir dostluğumuz var. Onların bu güzel emeklerini kutluyor tebrik ediyorum. Bugün sadece kemençenin ve horonun merkezini ve menşeini ifade etmek için burada  değiliz, bugün aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi ifade etmek için de buradayız. Onun için bu ve bu gibi festivaller bir o kadar daha anlam ve önem ifade ediyor.  Onuncusunu bugün kutladığımız bu festivalin nicelerini hep birlikte kutlarız ve bu mutlu güzel günleri hep birlikte paylaşırız. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.
 
Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’te yaptığı konuşmada “Kemençe ve horon Görele ile özdeşleşmiş iki kavram.  Görele deyince kemençe ve horon akla geliyor. Ama bütün bunlar bahane, güzel olan dostluklar ve birliktelikler. Onuncu Görele kemençe ve horon günleri kutlu olsun” dedi.
 
Festivale ev sahipliği yapan Görele Belediye Başkanı Tolga Erener’de; Festivalin Görele’nin kültür, sanat ve doğa güzelliklerini bünyesinde barındırdığını söyleyerek "Katılım içeriği ve yoğunluğu açısından bölgenin en büyük festivallerinden biri olan Kemençe ve Horon Günlerini yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" diyerek katılımcılara ve davetlilere teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, festivale katılan Başbakan Yardımcısı Canikli, Vali Sarıfakıoğulları ile Milletvekili Öztürk’e günün anısına plaket ve hediye takdim etti.
 
Çeşitli sanatçıların sahne alacağı festival 9 Temmuz Pazar gününe kadar 3 gün sürecek.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir