Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14841 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   14 Ekim 2020 - 22:22

CEDAW, Dini, Kültürel, Örfi değerlerimizi tanımıyor

Büyüt
Küçült
CEDAW, Dini, Kültürel, Örfi  değerlerimizi
Başkan Kaya: “CEDAW, Dini, Kültürel, Örfi değerlerimizi tanımıyor” dedi.

 

Türkiye Aile Meclisi Güneydoğu Bölge Başkanlığının BM sözleşmesi olan CEDAW hakkındaki basın açıklamasıdır.

Başkan Kaya: “CEDAW, Dini, Kültürel, Örfi  değerlerimizi tanımıyor” dedi.

Kadın haklarına yönelik bir sözleşme olan CEDAW’ın hayatımıza verdiği sıkıntılardan biri Kadın Erkek eşitliğidir. Bu hem biyolojik, hem duygusal, hem fiziki olarak mümkün olmadığını, dolayısıyla daima kadın erkek arasında sıkıntının çıkmasına sebep olduğu, hayatın yaşanabilir olması için Eşitlikten çok “Adalet” kavramına ihtiyaç olduğuna inanıyoruz.

HUKUKİ MESELERDE EŞİTLİK OLMALIDIR

Eşitlik kavramı hem Kutsal kitabımız olan Kur’anın ayetine aykırıdır, hem kadın erkek arasında daima bir sürtüşmenin oluşmasına neden olur, hayatın getirdiği kadın erkek rolünü tanımayan bu madde bir nevi insan fıtratıyla kavga etmektedir. Eşitlik hukuk önde olmalıdır.

KADINA POZİTİF AYRIMCILIK TOPLUMSAL HUZURU BOZUYOR

Ayrıca kadına pozitif ayrımcılık adına Kadın Erkek eşitliği bozuyor, aile geçimi için kadını sorumlu tutuyor, bu da evin annesiz, çoğun annesiz kalmasına,  çocuk sayısının düşmesine, var olan çocukların da anne hasretiyle yaşamaya sebep oluyor.

*BM yetkilisinin “ev kadın için güvenilir bir yer değildir” demesi bizi nasıl bir tehlike beklediğinin açık bir işaretidir.

KARMA EĞİTİM HER YÖNÜYLE SIKINTILIDIR

Karma eğitimi emrediyor, karma eğitimin savunulur tarafı olmadığı, kız erkek bir arada okumayla gayri meşru cinsel ilişkilerin oluştuğu, öğrenciler arasında sözde sevgili kavgalarının çıktığı ve öğrencilerin başarısını düşürdüğü bir gerçektir. Türkiye Aile Meclisi olarak  homojen ve heterojen okullar oluşturarak velilerimize tercih hakkını vermeyi savunuyoruz.

EVLENME YAŞI DÜŞÜLÜLMELİDİR

Yazılı ve görsel medyanın,  günümüz televizyon dizilerinin ve sosyal medyanın cinselliği teşvik ettiği bu devirde evliliğe yaş sınırı getirmesi sıkıntı veriyor, hele ki ülkemizde 17 yaşında aile iznine bağlı evliliğe ruhsat verirken, 18 yaş evlilik yaşı olarak belirlenmesi gayri meşru birlikteliklere  kapı aralıyor ve bu da kızlarımızın ya da erkek çocuklarımızın birden fazla kişilerle cinsel birliktelik sağlayarak “İffet” vasıflarının örselenmesine sebep oluyor.

CEDAW, TOPLUMSAL DEĞERLERİMİZİ TANIMIYOR

Daha genel bir ifade ile CEDAW; Din inanç, Örf, Adet gibi toplumsal normlarımızı kabul etmediği için uygulandığı sürece toplumumuzda huzur yerine sıkıntı oluşturacağı kesindir.

YASALAR TOPLUMSAL DEĞERLERE UYMALIDIR

Yasalar toplumsal değerlere ayar veremez/vermemeli, tam tersine yasalar toplumsal değerlere göre hazırlanmalıdır.

CEDAW’ın İstanbul Sözleşmesi kadar sırıtmamasının nedeni cumhuriyet yasalarının bir çoğu bu sözleşmeden daha beter oluşundan dolayı olduğundan kaynaklanıyor.

HAYATIMIZA SIKINTI VEREN DİĞER YASALAR DA DÜZELTİLMELİDİR

Dolayısıyla sadece CEDAW ve İstanbul Sözleşmesi değil, hayatımıza sıkıntı veren Faiz, Kumar, Zina ve  İçki tüketiminin yasaklanmasını istiyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla.

Eyüphan Kaya

Türkiye Aile Meclisi Güneydoğu bölge başkanı.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir