Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 22272 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   11 Şubat 2018 - 22:52

Sporun Kardeşliğine 500 Maç İle Örnek Oldular

Büyüt
Küçült
Sporun Kardeşliğine 500 Maç İle Örnek

Giresun’un Bulancak ilçesinde yaklaşık 15 yıl önce başlayan, çoğunluğu esnaf, işçi ve memur tarafından kurulan iki takım arasında 500. Halısaha maçı oynandı.

2004 yılının Haziran ayında başlayan iki takımın mücadelesi zaman geçtikçe dostluğa dönüşerek devamlılık haline geldi. Mavi takımın kurucusu olan Mensur Yiğit 42 yaşında Giresun Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü ve her iki takımında abisi. Kırmızı takımın kurucusu Ömür Akkaya 37 yaşında ve bir işletme sahibi.

Geçmişten gelen bir abi-kardeş ilişkisi ile bir maç düzenlemeye karar verdikten sonra süreklilik haline getirdikleri halısaha maçlarını rövanş niteliğinde uygulayan iki ekip arasında tatlı bir rekabet oluştu. Bazı dönemlerde oluşan hava şartları, mevlid ve bayram gibi bazı özel günlerde ara verilen ve bu zamana kadar yapılan 500 maç sonunda kırmızı formalı takım 245 galibiyet, mavi formalı takım 228 galibiyet alırken 27 maçta beraberlikle sonuçlandı. 500. Maçı 8-7’lik skorla kazanan kırmızı takımın olurken, bundan önceki müsabakalarda oluşan en gollü skor 13-12 mavi takım lehine, en farklı skor 14-5 mavi takım lehine, ve en az gollü skor 2-1 olarak kırmızı takım lehine oldu. Oynanan 500 maçta kırmızı takım 3088 gol, mavi takım 2921 gol sevinci yaşarken toplamda 6009 gol kaydedildi.

Mavi takımın kurucusu Mensur Yiğit yaptığı açıklamada; “Ömür kardeşimle eskiye dayanan bir dostluğumuz vardı. Bir maç ayarlayalım dedik ve oynamaya başladık. İlk zamanlar ayda bir yaptığımız maçlar birkaç ay sonra süreklilik haline geldi. İlk maçı kazanmıştık, sonrasında Ömür kardeşim “rövanşı alacağız abi” dedi. O günden sonra tatlı bir rekabet oluştu ve kim çok yendi, kim çok attı demeye başladık. Ömür kardeşim o zamanlar yirmili yaşlardaydı. Kadrolarımız şimdiye göre farklıydı. Zaman ilerledikçe ara ara değişmeler, takviyelerimiz oldu. Uzun ara verenler ara sıra da olsa yine bizlere eşlik ettiler. Ben buradan profesyonel Türk futboluna sporun bir kardeşlik olduğunu dile getirmek istiyorum. Hele ki böyle, milletçe birbirimize kenetlendiğimiz, Mehmetçiğimizin vatan için, bayrak için, millet ve ülke için göğüs göğüse çarpıştığı zamanda sporu kardeşlikten öteye küfre ve taşkınlığa geçirmeyelim” dedi.

Babası İlk Maça Çıktığında 3 Yaşındaydı, Şimdi Babasıyla Aynı Takımda

Mavi takım kurucusu Yiğit’in oğlu olan Batuhan Yiğit, babası bu turnuvaya ilk başladığında henüz 3 yaşındaydı. O büyüdü ve 2 yıldır babası ile birlikte aynı takımda mücadele veriyor.

Kırmızı takım kurucusu Ömür Akkaya; “Başladığımızdan bu yana belki her meslekten arkadaşlarımız zaman zaman bizlere iştirak ederek iyi vakit geçirdiler. Şuan ki takımımız 14 kişiden oluşuyor. Her hafta müsait olan arkadaşlarımızla birlikte bir takım çıkartıyoruz. İçlerinde 5, 8, 10 yıl gibi sürelerde devam eden arkadaşlarımız var. Ne mutlu sporu biz gibi yaşayıp, dostluğu bu kadar uzun zaman baki kılanlara, ne mutlu ki ülkemizin geçtiği bu zorlu süreçte vatanı uğruna canını verenler varken sporu kardeşliğe dönüştürenlere” dedi.

Öte yandan halısaha işletmecisi İdris Torunoğlu 500. Maç nedeniyle bir açıklama yaparken; “her iki takımın mücadelesi uzun yıllardır burada sürüyor. Böylesi uzun süren dostluk sahalarda nadir rastlanan bir durumdur. Genelde takımlar arasında rekabet ilerleyen zamanlarda sert atışmalara, tartışmalara dönebiliyor. Bu vesile ile devamlılık arz etmesi çok kolay değil, ama bu iki takım elmanın birer iki parçası gibi, rakibi gol atınca onunla gol sevinci yaşayanlar var, tebrik etme var, birlik ve beraberlik var. Zaman zaman acil durumlar olduğunda eksik olan takıma dahil olup bende oynuyorum onlarla, o yüzden onları daha iyi tanıyorum” dedi. İşletme sahibi Torunoğlu 500. Maçları sebebi ile her iki takımdan da maç ücreti almadı. Karşılaşma sonunda baklava ikramı ile kutlama yapıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir