Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13962 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   31 Aralık 2017 - 00:45

Giresun Kamu Emekçileri Derneği Basın Açıklaması

Büyüt
Küçült
Giresun Kamu Emekçileri Derneği Basın

Saygı değer basın mensupları, Değerli emekçi kardeşlerimiz

Giresun Kamu Emekçileri Derneği olarak yaklaşık 6 yıldır kamuda taşeron işçilerinin kadroya alınması için vermiş olduğumuz mücadele 24.12.2017 tarihinde yayımlanan 696 sayılı KHK ile sonuç vermiş olup 450 bini kamuda (Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, sosyal güvenlik kurumları), 20 bini kapsama dâhil edilen diğer özel bütçeli kuruluşlardakilerden, 50 bini kamuda 12 aydan kısa süreli işlerde çalışan alt işveren işçilerinden, 450 bini il özel idareleri, belediyeler ile bağlı kuruluşları, bunların üyesi olduğu mahalli idare birlikleri, mahalli idarelerin iktisadi teşekküllerinde çalışan alt işveren işçilerinden, 23 bini mevsimlik işçilerden, 27 bini ise 4/C statüsünden 4/B'ye geçenlerle birlikte 1 milyon 20 bin çalışanı kapsamaktadır.

Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, Sosyal Güvenlik Kurumları ve diğer özel bütçeli kuruluşlarda personel çalıştırılmasına dayalı alt işveren işçisi olarak çalışanlar 657/ 4 D sürekli işçi kadrolarına, İl Özel İdareleri, Belediyeler ile bağlı kuruluşları ve bunların üyesi olduğu Mahalli İdare Birliklerinde çalışanlara ise bu idarelerinin kendi İktisadi Teşekküllerine işçi olarak geçiş imkânı tanınmıştır.

Çalışma hayatında reform olarak kabul edilen taşeron işçilerinin kadroya alınması çalışmasının mimarı olan başta Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sn. Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Sn. Milli Savunma Bakanımız Nurettin Canikli’ye, Sn. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Taşeron işçilerin kadroya geçmesinden dolayı mutlu olduk fakat bu mutluluğumuza kurumlarda beraber çalışmış olduğumuz bazı arkadaşlarımızın kadroya alınmaması gölge düşürmüştür. Özellikle hastanelerin 7/24 hizmet vermesi için gerekli olan her türlü (ÇKYS, USS, EBYS, İstatistik, Bordro, MHRS, PACS, Sağlık Net, HIMSS, Kalite, E imza, SGK ( E-Reçete, E-Rapor, E-İş görmezlik ), Office, E-Posta, Çağrı Sistemleri gibi yazılımsal bölümler haricinde hastanenin network, donanım, güvenlik cihazları, hemşire çağrı sistemleri ) gibi bir çok görevleri yürütmekte olan Hastane Bilgi İşlem (HBYS) personellerinin kadro kapsamına dahil edilmediği yönünde açıklamalar yapılmıştır.

Bu arkadaşlarımız da kadroya alınacak diğer personeller gibi mesaisinin tamamını kurumlarında geçirmekte, yıllık izinler kullanacağı zaman kurum yöneticilerinden onay almakta, kurum içindeki çalışma düzeni tamamen kurum idaresinin kontrolünde olup isterse Bilgi İşlem personellerini farklı bir birimde görevlendirebilmektedir. Nöbet çizelgeleri kurum yöneticileri tarafından belirlenmekte ve imzalanmaktadır. Bu süreçlerin hiçbirinde Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) taşeron firması aktif rol almamakta, kurum yöneticilerinin talimatlarını uygulamaktadır.  Yeni ihale dönemlerinde alt işverenin değişmesi durumunda personelin mevcut görevine devam edip etmeyeceği kurum yöneticilerinin inisiyatifindedir.

Bu arkadaşlarımızın kadro alamamasının tek nedeni ihalelerinde personel giderinin toplam ihale bedelinin %70’inin altında olmasıdır. Yani personel çalıştırılmasına dayalı olmayan ihale türünde çalışmalarıdır.

Hizmet alımı kapsamında çalışmakta olup, ihale dokümanlarında sayısı belirlenen, mesaisinin tamamını kurumunda geçiren Hastane Bilgi İşlem (HBYS) çalışanlarının sırf ihale yönteminin farklı olması nedeniyle o kurum içerisinde yıllardır birlikte görev yaptığı çalışma arkadaşlarının kadroya alınacak olup kendilerinin alınmayacak olması o iş yerindeki iş barışını bozacaktır. Türkiye genelinde sayıları yaklaşık 3 bin kişi olan Hastane Bilgi İşlem (HBYS) personellerinin de verilecek olan bu kadroya dâhil edilmesini ve kurumlardaki iş barışının sağlanmasını talep etmekteyiz.

Ayrıca kadrodan yararlanamayacak diğer personel çalıştırılmasına dayalı olmayan ihale türünde çalışan( diş protez teknisyenleri, kiralık araç şoförleri, yemekhane çalışanları, radyoloji görüntüleme çalışanları, kitler, müşavirlik danışmanlık hizmeti çalışanları ve İşe iade davası olup sonuçlanmamış olanların da kadro kapsamına alınması hususunda Basta Sn. Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımızı verecekleri bir talimat ile  bu mağdur kesimi de aileleriyle birlikte yüzlerini güldürmeye davet ediyoruz.

 

     Giresun

Kamu Emekçileri Derneği Başkanı

Fatih ÖKSÜZ



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir