Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 26202 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   15 Nisan 2019 - 12:50

Su Ürünleri Genel Av Yasakları 15 Nisanda Başlıyor

Büyüt
Küçült
Su Ürünleri Genel Av Yasakları 15 Nisanda

 

 

Su Ürünleri Kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, üretimi artırmak ve stoklarımızı korumak için, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa göre çıkarılan 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ çerçevesinde denizlerde genel av yasaklarının 15 Nisan 2019 tarihinde başlaması nedeniyle;

15 Nisan 31 Ağustos 2019 tarihleri arasında Gırgır Ağları ile su ürünleri avcılığı yasaktır.

15 Nisan 31 Ağustos 2019 tarihleri arasında Algarna ile Deniz Salyangozu avcılığı yasaktır.

15 Nisan 15 Haziran 2019 tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile Kalkan avcılığı yasaktır. (Kalkan balığı satışı yapan balıkçılarımızın eğer varsa ve yasal sürede tüketilemeyecekse stoklarında bulunan Kalkan Balığı için yasak başlamadan önce il/ilçe müdürlüğümüze başvuruda bulunarak stok tespit tutanağı düzenletmeleri gerekmektedir.)

Serbest dönemde uzatma ağı ile kalkan avcılığı yapacak balıkçı gemileri için, gemi ruhsat tezkeresinin verildiği il müdürlüğünden ‘’kalkan avcılığı izin belgesi’’ alınması zorunludur.

1 Nisan 31 Ağustos 2019 tarihleri arasında Palamut ve Torik avcılığı yasaktır. Ancak 15-31 Ağustos tarihleri arasında çapari ile palamut avcılığı serbesttir.

Ordu İli, Ünye İlçesi, Taşkana Burnu’ndan Gürcistan sınırına kadar olan karasularımızda her türlü trol ile su ürünleri avcılığı dönem boyunca yasaktır.                    

Balıkçılarımızın avlanma usul ve esaslarına uymaları ve daha detaylı bilgi almak için İl/İlçe  Tarım ve Orman Müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir