Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 50946 kez okundu. | Kategori : TANITIM
Haberin Tarihi :   18 Mayıs 2018 - 09:45

Arama Motoru Ve Kullanım Oranları

Büyüt
Küçült
Arama Motoru Ve Kullanım

Arama motoru internette bilgi birikiminde öne çıkan bir araçtır. Google, Yandex gibi sıklıkla kullanılan arama motorlarının içerisinde yer alan binlerce sitenin varlığı da uzun süreli bir işlemin sonucunda ortaya çıkmaktadır. Günümüzde internet ortamında var olan mevcut büyüme neticesinde sayısı milyarlara ulaşan siteler arama motorlarında yer almaktadır.

Bilgi birikimine kolayca ulaşmak için tek bir arama motoru da yeterli olmaktadır. Popüler sitelerin yer alan arama motorlarında her gün binlerce sayışa yeni eklenen siteler nedeni ile kalıcılığı yakalama şansı azalmaktadır. İnternet kullanıcılarının ihtiyaç duyduğu her hangi bri bilgiye kısa sürede ulaşması da son derece büyük önem taşımaktadır. Elimizin altında yatan ve her gün büyüyen bir teknoloji ile yaşam bir döngü içerisinde ilerlemektedir.

Zamanın Değişen Koşulları Arasında Arama Motoru

Bir arama motorunun çalışması ve işlem görmesi 3 aşamada gerçekleşmektedir. Bunları web robotu, arama motoru kullanıcısı, arama motoru (kullanıcının belirlediği anahtar kelime  ile ilgili siteye ve bilgiye ulaşması için) oluşturmaktadır. Web robotu arama motoru için tarama görevini üstlenmektedir. Her bir site için bilgi birikimi ve belirli anahtar kelimelerin içerisinde uzun süre yer edinmek zorluk göstermektedir.

Bir arama motorunun insana ve teknolojiye katkısı oldukça büyüktür. Bir internet kullanıcısının milyarlarca site arasında istediği bilgi birikimine ulaşması imkansızdır. Bu konuda devreye arama motoru ve içerisinde yer alan uygulamalar devreye girmektedir. Günümüz dünyasında en çok kullanım oranına sahip olan arama motoru Google’ dır. Elbette ki bu motorun büyümesinde içerisinde yer alan zengin bilgi birikimi yer almaktadır.

Teknolojinin Vazgeçilmez Ürünleri, Uygulamaları

Özellikle son dönemler içerisinde teknolojinin giderek daha farklı alanlarda da kullanılması nedeni ile arama motorları sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. İnsanların milyarlarca site arasında en doğru bilgiyi kısa yoldan elde etmesi ve ulaşması konusunda devreye girmektedir. Böylelikle titiz bir tarama işlemi de gelişen teknoloji ile daha kısa zaman içerisinde gerçekleşmektedir.

Eğer bir internet kullanıcı değil de bir site sahibi ise kullanıcı ve site sahibi arasında arama motorlarında üst sıralarda yer almak için belirlenen anahtar kelimeler kilit noktayı oluşturmaktadır. Bir sitenin popülaritesinin artırmak için de arama motorları içinde hem uygun hem de ziyaretçileri çekecek bir kriterde anahtar kelime belirlenmelidir. Böylelikle kısa zaman dilimi içinde beklenen hedefler gerçekleşmeye başlayacaktır.


Dünya Genelinde En Çok Tercih Edilen Arama Motoru

Google herkesin bildiği üzere en çok tercih edilen ve günümüzde de her saniye içinde milyarlarca kez kullanılan en gelişmiş ve büyük arama motorudur. Dünya genelinde tüm ülkelerin neredeyse tamamının kullandığı geniş dil ağı ile öne çıkan popüler arama motoru olarak da bilinmektedir. Türkiye’de de internet kullanıcılarının sıklıkla kullanımına başvurdukları teknolojinin en gelişmiş büyük motorudur. Bu oranın her geçen gün artması da zengin içerikleri bünyesinde taşıyan Google gibi birçok arama motorunun da yapımını hızlandırmaya başlamıştır.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir