Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13404 kez okundu. | Kategori : TANITIM
Haberin Tarihi :   03 Nisan 2017 - 16:53

Buzağı Desteklemesinde 3’üncü Dönem Müracaatları Başladı

Büyüt
Küçült
Buzağı Desteklemesinde 3’üncü Dönem Müracaatları

 

Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları TebliÄŸi kapsamında yapılacak olan 2016 yılı buzağı desteklemesinde, geçmiÅŸ yıllardaki buzağı desteklemelerinden farklı olarak, programlı aşılarının tamamlanması, Türkvet ve e-ıslah kayıtlarının yapılması ÅŸartıyla 2016 doÄŸumlu her buzağı desteklemeden yararlandırılacaktır.

Buzağı desteklemesinden yararlanmak için, soykütüÄŸüne kayıtlı yetiÅŸtiriciler Damızlık Sığır YetiÅŸtiricileri BirliÄŸi aracılığıyla, önsoykütüÄŸüne kayıtlı yetiÅŸtiriciler ise ÅŸahsen veya üyesi olduÄŸu yetiÅŸtirici/üretici örgütleri aracılığıyla il/ilçe müdürlüklerine dilekçe ile baÅŸvuru yapabilecektir.

Buzağı Desteklemesi için 3'üncü Dönem baÅŸvuruları 1 Nisan da baÅŸlamış olup, 1 Haziran 2017 tarihine kadar devam edecektir. 3'üncü dönem desteklemeden 01/01/2016 - 31/12/2016 tarihleri arasında doÄŸan, Türkvet ile E-Islah sistemlerine kayıt edilmiÅŸ ve programlı aşıları (Åžap,Brusella,LSD) tamamlanmış buzağılar yararlanabilecektir. Destekleme buzağının doÄŸduÄŸu iÅŸletmeye ödenecek olup, doÄŸduÄŸu iÅŸletmede 120 günü tamamlama ÅŸartı aranmaktadır.1’inci ve 2’nci dönem desteklemeye müracaat eden yetiÅŸtiricilerin, 3’üncü dönem için ayrıca baÅŸvuru yapmalarına gerek yoktur. Bir defa yapılan müracaat, sonraki dönem destekleme baÅŸvuruları için geçerlidir.

Destekleme kapsamında, önsoykütüÄŸüne kayıtlı yetiÅŸtiricilere buzağı başına 350 TL, soykütüÄŸüne kayıtlı ve Birlik aracılığıyla müracaat eden yetiÅŸtiricilere buzağı başına 500 TL, döl kontrolü kapsamındakiler için ise buzağı başına ilave 50 TL ödeme gerçekleÅŸtirilecektir.

TebliÄŸe göre "buzağıların zamanında küpeletilmesi, Türkvet ve e-ıslah kayıt sistemlerine kaydettirilmesi, programlı aşılarının yaptırılmasından" yetiÅŸtiriciler sorumlu olacaktır.

Hayvancılık desteklemeleri konusunda daha ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerimiz; Giresun merkezde Hayvan SaÄŸlığı ve YetiÅŸtiriciliÄŸi Åžube MüdürlüÄŸümüze, ilçelerde ise  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ä°lçe Müdürlüklerimize baÅŸvurabilirler.

 

 

Giresun Ä°l Gıda, Tarım ve Hayvancılık MüdürlüÄŸü



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir