Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8333 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   20 Kasım 2017 - 22:07

Kent Konseyleri Bölge Toplantısı Yapıldı.

Büyüt
Küçült
Kent Konseyleri Bölge Toplantısı

Kent Konseyleri Bölge Toplantısı Yapıldı. Kent Konseyleri Karadeniz Birliği Kuruldu

GÜNDEM SAMSUN-SARP HIZLI TREN PROJESİ

Karadeniz Bölgesi Kent Konseyleri toplantısı Ordu’da yapıldı.

Ordu Kent Konseyinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Samsun, Kastamonu, Zonguldak, Çorum ve Ünye Kent Konseyleri katıldı. Toplantıda Samsun Sarp Hızlı Tren Projesinin kıyı şeridini kullanarak hayata geçirilmesi konusunda çalışmalar yapılması kararlaştırıldı. Batı Karadeniz Bölgesine yapılacak olan bu tip çalışmalar içinde destek olunması fikrine varıldı. Diğer yandan Ordu Kent Konseyi’nin önerisiyle Karadeniz Kent Konseyleri Birliği Derneği’nin kurulmasına karar verildi. Bu birliktelikle Kent Konseylerinin hizmet alımında elinin daha da güçleneceği belirtilerek derneğin kurulum çalışmaları için 7 kişilik bir heyet oluşturuldu. Derneğin merkezinin Ordu’da olacağı ancak bir yıl ara ile üye illerin dönem sözcülüğü üstleneceği bildirildi. Toplantıya katılan başkan ve genel sekreterlerin ise derneğin doğal üyesi olacağı açıklandı.

Bu arada toplantıya Ordu Büyük Şehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’da kısa bir süre katılarak konuşma yaptı. Yılmaz, Belediye’nin faaliyetlerini ve Ordu Kent Konseyine verdiği desteği anlatarak:’’ Şehrimize yaptığımız çalışmalarda Kent Konseyi’nin önerilerini dikkate alıyoruz.

Başkan Yılmaz toplantının gündeminde yer alan hızlı tren fikrine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın olumlu baktığını söyleyerek:’’ Samsun Sarp hızlı tren projesi Karadeniz Bölgesi için son derece önemli. Ayrıca projenin Samsun’dan Bolaman’a kadar uzatılması ile ilgili fizibilite çalışması yapılıyor. Konu ile ilgili yerelde bir talep olduğu gibi hükümetimizde bu konuya sıcak bakıyor. Böyle bir projenin sizin tarafınızdan yüksek sesle dile getirilmesi siyasetçiler olarak bizim de elimizi güçlendirecektir.’’ şeklinde konuştu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir